Home TOP NEWS Όταν υποβαθμίζονται, θυμούνται την αξιοπρέπεια

Όταν υποβαθμίζονται, θυμούνται την αξιοπρέπεια

mouskos


Όπως αναφέρει το GOAL, ο Θωμάς Μούσκος με επιστολή που έστειλε στο Τμήμα Διαιτησίας, παραιτήθηκε από τη διαιτησία για λόγους αξιοπρέπειας. Η παραίτηση έρχεται πάνω κάτω ένα μήνα μετά τον υποβιβασμό του από την elite κατηγορία των διαιτητών, κάτι που σημαίνει πως θα έκανε κυρίως παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών. Ο κ. Μούσκος θεωρεί προφανώς το επίπεδο του πολύ υψηλότερο και φεύγει για λόγους αξιοπρέπειας.

Δεν εξετάζουμε αν στην elite έμειναν χειρότεροι διαιτητές από το Μούσκο, άλλωστε 2-3 είναι αυτοί που κάνουν έστω τα βασικά. Μας κάνει όμως εντύπωση που διαιτητές παραιτούνται μόνο όταν θιχτεί ο εαυτούλης και η τσέπη τους. Ο κ. Μούσκος δεν ένιωσε να θίγεται η αξιοπρέπεια του όταν τον έκραζε όλη η Κύπρος (πλην της ομάδας που συνήθως ευνοούσε) για διαιτητικά λάθη. Δεν ένιωσε να θίγεται όταν μερίδα οπαδών του Αποέλ έκανε “ου ου ου” στο Μίκαελ Ποτέ και αποφάσισε να τα βάλει με τον επιθετικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Δεν ένιωσε να θίγεται όταν άκουσε τα ηχογραφημένα με τους “κουμούναρους”, δεν ένιωσε να θίγεται όταν ο Παναγή χαρακτήριζε λίγο πολύ όλους τους διαιτητές βρώμικους. Όταν τον υποβίβασαν όμως, έφυγε για “λόγους αξιοπρέπειας”.

Προφανώς το πρόβλημα μας δεν είναι με το Μούσκο, για μας όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Η διαιτησία χρειάζεται αναδιάρθρωση, χρειάζεται αλλαγή από τις ρίζες της και μας λυπεί που ο Νικ Νικολάου δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα τη διαφορά. Εκείνο που μας ενοχλεί περισσότερο από όλα, είναι πως όσοι είναι κοντά στο χώρο της διαιτησίας συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Και θίγεται η αξιοπρέπεια τους, μόνο όταν θίγεται το συμφέρον τους.