Home TOP NEWS Σε project που αφορά τους πρόσφυγες οι πράσινοι

Σε project που αφορά τους πρόσφυγες οι πράσινοι

refugees-project (2)


Περήφανα η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό (Κ.Ε.Σ), σε project που αφορά τους πρόσφυγες στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στη Κοφίνου. Περισσότερα:

Με μεγάλη χαρά και τιμή, το Σωματείο μας ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε Project του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, σε σχέση με τους πρόσφυγες που προσωρινά διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

Η σύνδεση των ατόμων που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου με μια μεγάλη και σημαντική ομάδα όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ, υποδεικνύει στα άτομα αυτά ότι η ευρύτερη Κυπριακή κοινότητα τους νοιάζεται και τους ενθαρρύνει να συνεχίζουν τις καθημερινές προσπάθειες τους για την ψυχοσωματική και τη κοινωνική  τους επιβίωση ακόμα και όταν οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι δυσχερείς.

refugees-project (1)

Με πρωτοβουλία ενός εκπαιδευμένου εθελοντή του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Κ.Ε.Σ, η δραστηριότητα “Ποδόσφαιρο” που άρχισε πριν 5 μήνες, αποσκοπούσε στο να συνεχιστεί αυτόνομα “από την Κοινότητα για τη Κοινότητα” του Κέντρου. Αυτό, επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού σταδιακά τρείς από τους διαμένοντες στο Κέντρο ανάλαβαν από μόνοι τους τη καθημερινή προπόνηση παιδιών και νεαρών ενηλίκων του Κέντρου. Ο Κ.Ε.Σ στη προσπάθειά του να αξιοποιήσει αυτή τη δραστηριοποίησή τους, επικοινώνησε και ζήτησε τη βοήθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας  ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αποδέχτηκε άμεσα την πρόσκληση του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού για συμμετοχή στο συγκεκριμένο project, το οποίο έχει ως κυριότερους στόχους την ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των ατόμων και να τους προσφέρει ψυχική ανάταση. Παράλληλα, να τους κάνει να νιώσουν ότι η Κυπριακή κοινωνία, που επίσης βίωσε το δράμα της προσφυγιάς, αισθάνεται τον αγώνα τους, αντιλαμβάνεται την τραγωδία που βιώνουν, είναι στο πλευρό τους, τους αποδέχεται και τους θεωρεί καλοδεχούμενους στον τόπο μας.

refugees-project (4)

Οι στόχοι του project, όπως τους περιγράψαμε πιο πάνω, έρχονται σε απόλυτη αρμονία με όλα όσα το Σωματείο μας πρεσβεύει, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του.  Γι΄ αυτό και η ΟΜΟΝΟΙΑ νιώθει υπερηφάνεια, που της δίνεται η ευκαιρία να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, στο προσφυγικό πρόβλημα που βρίσκεται σε έξαρση στην Ευρώπη.

Μετά από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε επίσημο επίπεδο με τον Ερυθρό Σταυρό, συμφωνήθηκαν κάποιες ενέργειες, οι οποίες θα συμβάλουν στην επιτυχή κατάληξη του project.

Επίσκεψη στο Κέντρο καταφύγιο της Κοφίνου

Την Τρίτη, 22 Μαρτίου, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τους ποδοσφαιριστές, Ρενάτο Μαργκάσα, Ρομαρίκ, Βίνσεντ Εζέ και Μάριο Δημητρίου, τον Υπεύθυνο της 1ης ομάδας, Δημήτρη Δημητρίου, τον Υπεύθυνο του Τμήματος Μάρκετινγκ, Παναγιώτη Καμασιά και τον Εκπρόσωπο Τύπου, Ανδρέα Δημητρίου, επισκέφτηκαν μαζί με τους εθελοντές του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Pablo Bermejo, Νατάσα Χαραλάμπους και Μελίσσα Τσίμον, το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

refugees-project (7)

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης, ήταν εντυπωσιακά. Οι ποδοσφαιριστές μας συμμετείχαν σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια με τους πρόσφυγες, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, εξιστορώντας ιστορίες από την προσωπική τους ζωή και προσφέροντάς τους κίνητρο για να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Επίσης, το Σωματείο μας προσέφερε επίσημες εμφανίσεις της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, τις οποίες θα χρησιμοποιεί η ομάδα των προσφύγων για φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις.

Οι πρόσφυγες απόλαυσαν το απόγευμα που πέρασαν με την ομάδα μας και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευαισθησία που επιδεικνύει η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους. Επίσης, τόνισαν πως ανυπομονούν για  τη συνέχεια των ενεργειών που έχουν καθοριστεί από κοινού ανάμεσα σε ΟΜΟΝΟΙΑ και Ερυθρό Σταυρό.

Οι άλλες ενέργειες

Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο καταφύγιο της Κοφίνου, θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες ενέργειες, που εντάσσονται στο project με τους πρόσφυγες.

Φιλοξενία προσφύγων στο ΓΣΠ, σε αγώνα της Ομόνοιας

Συμμετοχή παιδιών προσφύγων σε προπόνηση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Πρόσφυγες θα συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές, κατά την είσοδό τους στο στάδιο, σε επίσημο αγώνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις επόμενες ενέργειες, θα δώσει στη δημοσιότητα σύντομα το Σωματείο μας. 

refugees-project (6)

Φωτογραφίες: Εκπαιδευμένη στην Ψυχωκοινωνική στήριξη Εθελόντρια του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

refugees-project (5)

refugees-project (3)