Home TOP NEWS Τι περιμένουμε από το Νταμπίζα

Τι περιμένουμε από το Νταμπίζα

nikos-ntampizas


Η πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την ΟΜΟΝΟΙΑ, αυτό το κομμάτι της διαδικασίας όμως θεωρείται τυπικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ελλαδίτης ήδη παρακολούθησε ζωντανά τα δυο τελευταία παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχει προμηθευτεί όλα τα υπόλοιπα της χρονιάς σε DVD και έχει αρχίσει γενικώς να δουλεύει στην αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ και τις ανάγκες που αυτό έχει. Επιπρόσθετα έχει διαρρεύσει πως τέλος του μήνα έρχεται στο νησί μας και πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά.

Ποιες είναι όμως οι απαιτήσεις μας από το Νταμπίζα; Πολλοί θεωρούν πως ο τεχνικός διευθυντής είναι αυτός που βρίσκει και φέρνει παίκτες, αυτό είναι όμως μόνο ένα κομμάτι των αρμοδιοτήτων του. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ επιμένουν (μετά από συγκεκριμένο άρθρο μας) πως ο Νταμπίζας θα έχει λόγο σε όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θα είναι με άλλα λόγια το αφεντικό, που θα έχει το τελικό λόγο σε όλα. Εμείς να προσθέσουμε πως το συμβούλιο θα πρέπει να έχει εποπτικό ρόλο, όχι εκτελεστικό και να κρίνει βάση αποτελεσμάτων και όχι προσωπικών απόψεων.

Τι περιμένουμε από το Νταμπίζα λοιπόν. Ειδικοί επί του θέματος προφανώς δεν είμαστε, γιατί δεν κατέχουμε τα απαραίτητα πτυχία. Με βάση τα όσα διαβάζουμε όμως από παραδείγματα του εξωτερικού και με βάση την γνώση που έχουμε για την παρούσα κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, περιμένουμε τα εξής:

  1. Να αξιολογήσει έγκαιρα το υπάρχον ρόστερ, να εντοπίσει τις αδυναμίες του, να καταθέσει τις εισηγήσεις του.
  2. Να ηγηθεί του προγραμματισμού. Περιμένουμε πως ο Νταμπίζας είναι το κλειδί σε πόρτες αγορών που μέχρι τώρα δεν άνοιγαν με τίποτα.
  3. Να αξιολογήσει τη στελέχωση του τμήματος από καταρτισμένους επαγγελματίες και να καταθέσει τις εισηγήσεις του. Μας ενδιαφέρει η αξιολόγηση να είναι και ποσοτική και ποιοτική. Το ιατρικό τημ για παράδειγμα είναι υποστελεχωμένο, αφού 1-2 άτομα πρέπει να τρέχουν τα πάντα. Τμήμα σκάουτιγκ δεν υπάρχει. Και άλλα που θα εντοπίσει ο ίδιος.
  4. Να θέσει κανονισμούς και πολιτικές στο τμήμα και να φροντίσει στην αυστηρή εφαρμογή τους. Τα πάντα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα πλέον. Η ιεραρχία στο τμήμα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, όπως και οι απαιτούμενες ενέργειες σε κάθε περίπτωση.
  5. Να εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή, του πρωταθλητή ξανά σε όλο το τμήμα. Να κάνει τους πάντες να αντιληφθούν πως υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και είναι αυστηρές. Ο Νταμπίζας έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, έχει ζήσει σε περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό. Ξέρει πως απαιτούνται θυσίες για να είσαι πρώτος. Και καλείται να το μεταφέρει σε όλους.