Home TOP NEWS Έχει πολλά να κάνει ο Νταμπίζας

Έχει πολλά να κάνει ο Νταμπίζας

dabizas-pao


Πιάνει δουλειά ο Ελλαδίτης ξέροντας πως πρέπει να ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο.

Του Αντρέα Βιολάρη / sigmalive sports

Επισήμως από χθες ο Νίκος Νταμπίζας ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Η Ομόνοια αλλάζει λοιπόν και πρακτικά μοντέλο (η προηγούμενη απόπειρα με τον Κλαρκ δεν λειτούργησε). Ο Νταμπίζας δρομολογεί το πρότζεκτ εδώ και μέρες, αλλά άλλο εκ του μακρόθεν (dvd, πληροφορίες, εκθέσεις κ.λπ.) και άλλο ιδίοις όμμασι. Ο Ελλαδίτης μπορεί πλέον να βλέπει από κοντά την ομάδα, την απόδοση, τις συμπεριφορές, τον τρόπο λειτουργίας, τους διαύλους, μέσω των οποίων η Ομόνοια πορεύεται στην καθημερινότητα, στον προγραμματισμό. Ο Νταμπίζας ξέρει ένα πράγμα. Πως η Ομόνοια της νέας χρονιάς πρέπει να είναι καλύτερη από ό,τι τις προηγούμενες. Πρέπει η στελέχωση και η οργάνωση της ομάδας να είναι τέτοιες, που να έχει υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά και να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο αυτό. Τι έχει, λοιπόν, να κάνει από τούδε και στο εξής ο πρώην άσος, που σήμερα αναμένεται στο «Ηλίας Πούλλος» για τη γνωριμία και τα τυπικά;

– Αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού, μέσα από την απόδοση στο γήπεδο και την προπόνηση.

– Σταδιακός υπολογισμός του αριθμού παικτών της πρώτης ομάδας στη νέα χρονιά, με βάση το μπάτζετ.

– Αξιολόγηση του κατά πόσον πρέπει να ανανεωθούν κάποια συμβόλαια ή όχι, αν πρέπει να γίνουν επεκτάσεις ή αναπροσαρμογές άλλων.

– Θέματα συμπεριφοράς όλων στο «Ηλίας Πούλλος», νοοτροπία, κουλτούρα κ.λπ. Είναι εμφανές ότι η Ομόνοια δεν είναι σταθερή σε αυτούς τους τομείς.

– Αξιολόγηση παικτών που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Δύσκολο για ορισμένους, των οποίων τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν.

– Το πώς εργάζεται ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο του, ανεξάρτητα αν ο Μιλόγεβιτς συνεχίσει τη νέα περίοδο. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν με τη νέα χρονιά.

– Εντοπισμός των πρώτων ή και πιθανών μετεγγραφικών στόχων (από το ντόπιο και τα ξένα πρωταθλήματα), αφού σε κάποιες θέσεις «φωνάζει» από τώρα η ανάγκη ενίσχυσης.

Το ζητούμενο με βάση όλα αυτά και σίγουρα κάποια άλλα που θα έχει στο μυαλό του είναι, το αργότερο στις 15 Μαΐου, ο σχεδιασμός και η εικόνα της ομάδας (συν φυσικά πιθανές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας) να είναι έτοιμα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν η Ομόνοια καταφέρει να πάει Ευρώπη και το κάνει μέσω πρωταθλήματος, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει προετοιμασία το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου. Αν στεφθεί κυπελλούχος, θα κερδίσει 15 περίπου μέρες.

Πλάνο κατά 10/11
Ο Ζίγκι Μπαντιμπάγκα αποτελεί το μοναδικό ερωτηματικό ενόψει ΑΕΚ. Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά η σημερινή προπόνηση θα είναι η καθοριστική για το αν θα είναι στην αποστολή την Κυριακή ή η επιστροφή του θα είναι στον αγώνα κυπέλλου την Τετάρτη. Το 2ο σενάριο είναι το πιο πιθανό. Ο Κιρμ απείχε χθες λόγω ίωσης, αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμος. Κατά τα άλλα, ο Μιλόγεβιτς έχει κάποια δεδομένα μπροστά του εδώ και μέρες για ν’ αποφασίσει. Ο Ασίς επιστρέφει στην 11άδα, ο Φλορέσκου το ίδιο, οπότε Φυλακτού ή Μπεμπέ, ανάλογα με την προσέγγιση (με τον Βραζιλιάνο ο σχηματισμός είναι πιο επιθετικός), θα διεκδικήσουν την 3η θέση στο κέντρο. Ο Καρλίτος θα μεταφερθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας και δεξιά θα ξεκινήσει ο Ράμος. Οι ανακατατάξεις δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά γενικά η Ομόνοια έδειξε αρκετές φορές πως μπορεί να ανταποκριθεί σε απουσίες και κενά. Οι «πράσινοι» ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα που καίγεται να αντιδράσει σωστά και να κερδίσει. Όμως εξίσου μεγάλη είναι και η κάψα της Ομόνοιας για τη νίκη, αφού ανεξάρτητα από τα άλλα αποτελέσματα, πιθανή νίκη θα είναι μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη.