Home TOP NEWS Match Report: Έκλεισε το μάτι στην Ευρώπη

Match Report: Έκλεισε το μάτι στην Ευρώπη

AG32-anorthosi-omonoia (82)


Μια εκπληκτική (στο δεύτερο ημίχρονο) ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε θριαμβευτικά από το αγαπημένο της γήπεδο, αφού συνέτριψε την Ανόρθωση με 0-3. Μετά από ένα ισοζυγισμένο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα μας ανέβασε ταχύτητα, επιβλήθηκε πλήρως και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της στην Ευρώπη.

Α’ ημίχρονο

Με τεράστια ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το παιχνίδι. Στα 18 δευτερόλεπτα, ο Κιρμ πάτησε περιοχή, έδωσε έξυπνα στον Ασσίς που πλάγια στο μικρό κουτί πλάσαρε, για να δει το Κόπριβετς να κάνει σπουδαία επέμβαση. 5 λεπτά αργότερα νέα μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Ασσίς. Ο Ράμος έδωσε έξυπνη πάσα στον αρχηγό που κέρδισε με την υποδοχή μέτρα, πριν όμως δώσει στον εντελώς μόνο Σέρινταν, τον πρόλαβε αμυντικός.

Από το σημείο αυτό και μετά η Ανόρθωση ισοζύγισε και άρχισε να κερδίζει και αυτή μονομαχίες στα χαφ. Στο 11′ έφτιαξε και την πρώτη της ευκαιρία όταν ο Λαΐφης έδωσε πάσα στο χώρο στον Αβραάμ, ο τελευταίος μπήκε στη περιοχή, πριν πλασάρει τον Παναγή όμως τον κόντραρε ο Καρλίτος στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Η επόμενη μεγάλη φάση του αντιπάλου ήρθε στο 24′ με το Λαΐφη. Μετά από κόρνερ και απόκρουση, στην επαναφορά βρέθηκε μόνος, έκανε εν κίνηση το σουτ από το μικρό τετράγωνο, άουτ. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, ήταν σε θέση οφσάιντ. Δυο λεπτά μετά, η πιο σπουδαία φάση μέχρι το σημείο αυτό. Ο Λαΐφης υποδέχθηκε τη μπάλα ξανά σε θέση οφσάιντ, ντρίπλαρε τον Καρλίτος και εντελώς μόνος πλάσαρε το Παναγή. Ο πορτιέρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε τεράστια επέμβαση, η μπάλα έφτασε τον Χόλγκερσον που σε κενό τέρμα πλάσαρε άουτ!

Μέχρι το τέλος, οι όποιες προσπάθειες των δυο ομάδων δεν έφεραν μεγάλη φάση.

Β΄ημίχρονο

Όπως στο α’ έτσι και στο β’ ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε πολύ δυνατά, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά σκόραρε. Η ομάδα μας προειδοποίησε με μεγάλη ευκαιρία του Σέρινταν στο 48, όταν ο Ιρλανδός από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει το Κόπριβετς. Η κυρία της Αμμοχώστου δεν πήρε τα μηνύματα έτσι στο 49′ το πλήρωσε. Ο Μαργκάσα έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Ασσίς, ο Νούνο άφησε τη μπάλα να σκάσει και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κόπριβετς.

Το γκολ του Ασσίς βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της με την Ανόρθωση να αδυνατεί να αντιδράσει. Αφού κάποιες προϋποθέσεις δεν έφεραν μεγάλη φάση, στο 58′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη. Ο Κιρμ έδωσε υπέροχη πάσα στον Ασσίς με το Νούνο να μην μπορεί να νικήσει το Κόπριβετς στο τετ α τετ. Η μπάλα έφτασε ξανά στον Ασσίς, που έστρωσε στο Ράμος και ο Πορτογάλος με πραγματικό κεραυνό έκανε το 0-2.

Ο χρόνος περνούσε, η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε άνετα και διαχειριζόταν με άνεση το παιχνίδι. Γνωρίζοντας πως η Ανόρθωση ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά, ο Μιλόγεβιτς έβαλε στο παιχνίδι τον ταχύτατο Μπαντιμπαγκά. Ο Ζίγκι δικαίωσε την επιλογή του άμεσα, αφού στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έφυγε στον αιφνιδιασμό, έβγαλε μπαλιά στο Σέρινταν και ο Ιρλανδός με πλάσα στη κίνησ έκανε το 0-3!

Από το σημείο αυτό και μετά, το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό της, η Ανόρθωση έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες και το υπόλοιπο του ματς έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Μάλιστα πιο πιθανό έμοιαζε το συγκρότημα του Μιλόγεβιτς να πετύχει και 4ο γκολ στον αιφνιδιασμό παρά να μειώσει ο αντίπαλος. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφυγε θριαμβεύτρια από το Αντώνης Παπαδόπουλος.

Συμπερασματικά

Συγχαρητήρια σε όλους. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε δεύτερο συνεχόμενο σπουδαίο διπλό και έκανε αποφασιστικά βήματα για την έξοδο στην Ευρώπη. Η νίκη της ομάδας μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη, όμως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτήν. Σε 4 μέρες δίνουμε το πιο κρίσιμο παιχνίδι (μέχρι το επόμενο), στον ημιτελικό με την ΑΕΚ και συγκεντρωνόμαστε σε αυτό.