Home TOP NEWS Match Report: Κακή νικήτρια

Match Report: Κακή νικήτρια

13112406_1068509283205264_1319912665_o


Μια κακή ΟΜΟΝΟΙΑ σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, κέρδισε δύσκολα την αδιάφορη Σαλαμίνα με 2-0. Η ομάδα μας φλέρταρε με το κάζο, αφού δεν είχε διάθεση και φρεσκάδα, ενώ μέχρι το 90′ απώλεσε τις όποιες καλές ευκαιρίες έκανε. Τελικά ο Σέρινταν έλυσε το γόρδιο δεσμό, ο Σκέμπρι τελείωσε το ματς.

Α’ ημίχρονο

Μπροστά σε άδειες κερκίδες το παιχνίδι. Τόσο το γεγονός, όσο και ότι τα πόδια των παικτών ήταν βαριά, είχαν σαν αποτέλεσμα το ματς να μοιάζει με φιλικό. Μέχρι το 20ο λεπτό, η ΟΜΟΝΟΙΑ απείλησε με δυο παρόμοιες φάσεις. Πρώτα ο Σέρινταν στο 7′ βρήκε το Κιρμ, ο οποίος έψαξε τον μόνο Χριστοφή δίνοντας του κακή πάσα. Και μετά στο 15′  ξανά ο Ιρλανδός βρήκε αυτή τη φορά το Χριστοφή, που έψαξε το μόνο Κιρμ, κάνοντας επίσης κακή πάσα.

Ο χρόνος περνούσε και η εικόνα δεν άλλαζε, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά να αδυνατεί να την μετατρέψει σε φάσεις και γκολ. Στο 30′ ήρθε η πρώτη τελική στο στόχο με το Χριστοφή να σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση, να βρίσκει όμως και σε ετοιμότητα τον Μιχαήλ που απέκρουσε. Η Σαλαμίνα απάντησε άμεσα, με κεφαλιά του Μακρίεφ που πέρασε έξω.

Κάπου εκεί ήρθε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 35′ ο Σέρινταν έκλεψε, έφυγε φάτσα με τον Μιχαήλ και πλάσαρε. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στο Μπεμπέ, που γύρισε στο Χριστοφή, η πλάσα του Τζίμμη όμως κόντραρε. Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε καπάκι. Ο Φλορέσκου έβγαλε στον αιφνιδιασμό το Χριστοφή, αυτός απελευθερώθηκε και προσπάθησε να δώσει πάσα πάρε βάλε στο Σέρινταν. Ο Κυριάκου που παρακολουθούσε τη μπάλα, έκοψε τη τελευταία στιγμή.

Β’ ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα, με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην έχει τη διάθεση και τη φρεσκάδα που απαιτείται για να επιβληθεί. Μέχρι το 65′ πέραν ενός σουτ του Οικονομίδη που απέκρουσε εύκολα ο Μιχαήλ, δεν είδαμε απολύτως τίποτα. Στο 69′ ένα απευθείας κόρνερ του Μπεμπέ, εξουδετέρωσε ο Μιχαήλ με δύσκολη απόκρουση.

Κάπου εκεί ήρθαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με το Σέρινταν. Στο 71′ ο Ιρλανδός έπιασε κεφαλιά σε κόρνερ, ο Λίλιου όμως απέκρουσε προ της γραμμής. Στο επόμενο λεπτό ο Κίλιαν δέχθηκε κάθετη πάσα και μέσα από τη περιοχή σούταρε δυνατά, άουτ. Το δεκάλεπτο 70-80 έκλεισε με τρίτη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν στο 79′ ο Μιχαήλ έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Σκέμπρι.

Τελικά η λύση ήρθε μόλις μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κιρμ από δεξιά στο 82′ έκανε όμορφη παράλληλη μπαλιά και ο Σέρινταν από κοντά έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά μετά ο Κίλιαν λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα γκολ του όμως το σουτ του από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ.

Για να έρθει το τρίποντο πάντως, χρειάστηκε και ο Παναγή. Στις καθυστερήσεις του αγώνα και με την ΟΜΟΝΟΙΑ να είναι απαράδεκτα χαλαρή, ο Αδόρνο έφυγε τετ α τετ και πλάσαρε, ευτυχώς όμως ο Κωνσταντίνος έκανε μεγάλη επέμβαση. Στην αντεπίθεση, ο Κιρμ έδωσε δεύτερη ασσίστ και αυτή τη φορά ήταν ο Σκέμπρι που σκόραρε κάνοντας το τελικό 2-0.

Συμπερασματικά

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ανακουφισμένοι που έστω ο χαμηλότερος στόχος στο πρωτάθλημα επιτεύχθηκε, αλλά η εικόνα ήταν τέτοια που δεν μας επιτρέπει, ειδικά ενόψει και του τελικού κυπέλλου. Πάλι καλά που κερδίσαμε, πάλι καλά που κλείδωσε η Ευρώπη, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να ανεβάσει εντάσεις ενόψει τελικού.