Home TOP NEWS Ο ήρωας Πέτρος και η ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο ήρωας Πέτρος και η ΟΜΟΝΟΙΑ

black and white ball


Την ιστορία του Πέτρου Πέτρου, ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ αγνοουμένου που κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο, εξιστορεί στο λογαριασμό του στο Facebook το μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χρίστος Χριστοφίδης. Ο κ. Χριστοφίδης μιλά για την ανδρεία του Πέτρου, αλλά και τις κακουχίες που περνούσε στο στρατό λόγω του ότι ήταν σημαδεμένος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ. Στο τέλος μιλάει έντονα και για το Κωστάκη Κουτσοκούμνη και την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα της Τουρκίας. Δείτε αναλυτικά το post:

Ο ήρωας Πέτρος Πέτρου, ο Ομονοιάτης και ο Κουτσοκούμνης

Κηδεύσαμε το Σάββατο τον ήρωα Πέτρο Πέτρου, στρατιώτη το 1974 και τερματοφύλακα της δεύτερης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Πέτρος ήταν αδελφός του μεγάλου διεθνή ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φίλιππου Δημητρίου.

Κράτησα δύο στοιχεία από τους επικήδειους: από τους συμπολεμιστές του, το θάρρος και την ανδρεία του. Πάνω στο αυτοκίνητο να οπλοβολεί σε μια προδομένη και στημένη παράσταση… Μια κατάπαυση του πυρός που δεν τηρήθηκε ποτέ, πενιχρά μέσα, λειψή καθοδήγηση… Προδοσία. Από τον επικήδειο της εκπαιδευτικού αδελφής του, τις ταλαιπωρίες που βίωνε ο Πέτρος στο Χουντοκρατούμενο στρατό. Επειδή ήταν ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Αναγέννησης Παλλουριώτισσας. Βασανιστήρια, κακουχίες, στην μπούκα συνεχώς. Επέστρεφε σπίτι και δεν μιλιόταν μαρτυρεί η αδελφή του. Γιατί ήταν ΟΜΟΝΟΙΑτης. Το Σάββατο αγωνιζόταν η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Απόλλωνα. Αν ο Πέτρος Πέτρου ηταν ζωντανός θα ήταν σίγουρα στο γήπεδο, ως παράγοντας ή ως απλός οπαδός. Αντί αυτού κηδευόταν επιστρέφοντας μετά από χρόνια σε μια κασιούδα. Ήρωας τόσο άδικα χαμένος. Προδοσία. Αιωνία του η μνήμη

Υ.Γ.: Ο Πέτρος Πέτρου ήταν ΟΜΟΝΟΙΑτης και διωκόμενος γιατί δεν υπήρξε “εθνικόφρων”. Ένα αμιγώς “εθνικόφρων”, ποδοςφαιρικός παράγοντας επίςης, με ώρες απόσταση από την κηδεία του Πέτρου Πέτρου, του ήρωα, χαριεντιζόταν με τη φανέλα της κατοχικής Τουρκίας. Τελικά είπαμε σε αυτό τον τόπο “ότι δηλώσεις είσαι” αλλά όταν ακούτε μεγάλες και “πατριωτικές κορώνες” να κρατάτε πάντα Μιαν όπισθεν.

Ο ήρωας Πέτρος Πέτρου, ο Ομονοιάτης και ο Κουτσοκούμνης—————————————————-Κηδεύσαμε τ…

Posted by Christos Christophides on Monday, 11 April 2016