Home TOP NEWS Πόσο πιθανό είναι το 4-4-2;

Πόσο πιθανό είναι το 4-4-2;

ag31-apollon-omonoia-v (15)


Η συνύπαρξη των Σκέμπρι και Σέρινταν στην επίθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για ένα μισάωρο, σε συνδυασμό βέβαια με τη μετατροπή του συστήματος σε 4-4-2, είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην απόδοση της ομάδας μας. Εφαρμόζοντας αυτή τη τακτική, οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβαλαν πίεση στον Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να φτάσουν στο τέλος σε μια σημαντική νίκη με 1-2. Φυσιολογικό είναι ο κόσμος να συζητάει για το 4-4-2, πόσο πιθανό είναι όμως να ξεκινήσει με αυτό ο Μιλόγεβιτς;

Μες το μυαλό του δεν είμαστε, έτσι ότι διαβάσετε πιο κάτω αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντα. Με βάση τα όσα έδειξε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως τώρα, δύσκολα θα αλλάξει το σύστημα του από την αρχή του ματς. Το πιθανότερο είναι να παίξει ξανά με 4-2-3-1 και αν χρειαστεί θα το αλλάξει. Διαθέτει παίκτες με χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να το πράξει, ακόμα και χωρίς να κάνει αλλαγή. Στο ντέρμπι του Σαββάτου για παράδειγμα, στο αριστερό φτερό έπαιξε ο Ασσίς που συνήθως παίζει σαν επιτελικός μέσος.

Το πιο σημαντικό φυσικά είναι να έρθει το διπλό. Ο σχηματισμός που θα επιλεχθεί από το κόουτς είναι δευτερεύουσας σημασίας. Είναι πάντως ευχάριστο για το Μιλόγεβιτς να ξέρει πως έχει και αυτή την εναλλακτική, ειδικά αν κάτι πάει στραβά.