Home TOP NEWS Στα καφενεία συζητούν

Στα καφενεία συζητούν

ag31-apollon-omonoia-v-schembri (39)


Δεν ήταν βασικός το Σαββάτο στο Τσίρειο ο Αντρέ Σκέμπρι. Μπαίνει στο ματς στο 46’.  Ρίχνει δυο τεμάχια, άλλο ένα του ακυρώνεται και γενικά οργιάζει στον αγωνιστικό χώρο, αναδεικνυόμενος, ως ο καλύτερος παίκτης των νικητών.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Ο Μαλτέζος φθάνει αισίως στα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, η ΟΜΟΝΟΙΑ παίρνει μια τεράστια από όλες τις απόψεις νίκη, μέσα από μια έξοχη εμφάνιση (την καλύτερη της φετινή) και ανατροπή και κάθεται σε θέση οδηγού στη διαδρομή για την τρίτη προνομιούχα θέση.

Ο «πράσινος» μεσοπεπιθετικός, μέσα από ένα επιθετικό ποδοσφαιρικό κρεσέντο, φρόντισε να δώσει αποστομωτική απάντηση σε ειδικούς, (και γενικούς), που το τελευταίο διάστημα έβγαζαν τη γλώσσα τους περίπατο στα καφενεία, (και όχι μόνο), ισχυριζόμενοι με βεβαιότητα ότι  «παίζει πελλόν», επειδή η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν του ανανεώνει το συμβόλαιο στο ύψος των οικονομικών απαιτήσεων που προβάλλει.

Οι καφενόβιοι, στη νοοτροπία, (περί αυτών πρόκειται), έλεγαν τα ίδια και για τον Κίλιαν Σιέρινταν. Όχι ακριβώς τα ίδια, αλλά πολύ παρόμοια, σε επίπεδο. Ότι δεν βάζει γκολ (στην αρχή) και ότι δεν είναι καλός παίκτης (το γιατί δεν το ξέρουν) ότι είναι βαρύς και ότι γενικά δεν βοηθά την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήδη, ο Ιρλανδός «τυπάς», έχει φθάσει τα 13 γκολ, κάνοντας ρεκόρ καριέρας, έχων παράλληλα σημαντική δημιουργική προσφορά στην ομάδα.

Οι απανταχού καφενόβιοι, (επαναλαμβάνω σε νοοτροπία), ας καταπιούν για άλλη μια φορά τη γλώσσα τους. Για την ώρα, εννοείται. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, το κουσούρι, σε έναν άνθρωπο, βγαίνει μετά που του βγαίνει η ψυχή.

Υπάρχουν και χειρότεροι όμως, καφενόβιοι. Ξέρω κάποιον, για παράδειγμα, που δηλώνει ποδοσφαιρόφιλος μεν, αλλά πιστεύει με σιγουριά ότι όλα τα ματς είναι στημένα. Παγκόσμια. Από τους αγώνες στην τρίτη κατηγορία των νήσων Φαρόε, μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λινγκ.