Home TOP NEWS Το 4-4-2 της ανατροπής

Το 4-4-2 της ανατροπής

AG31-APOLLO-OMONOI-AB (8)Μέσα στην ένταση του ματς, ήταν κάτι που δεν πρόσεξαν πολλοί. Η ανατροπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε με σύστημα 4-4-2 και τους Σκέμπρι-Σέρινταν μαζί στην επίθεση. Από το 65ο λεπτό που μπήκε στον αγώνα ο Μπεμπέ και μετά ο σχηματισμός άλλαξε. Στον άξονα ήταν ο Βραζιλιάνος με το Φλορέσκου, αριστερά ο Νούνο Ασσίς και δεξιά ο Κιρμ. Μπροστά οι Σκέμπρι-Σέρινταν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αναστάτωσε την άμυνα του Απόλλωνα, πέτυχε δυο γκολ, πήρε τη νίκη.


Στο πρώτο γκολ, στη μπαλιά του Φλορέσκου ο Σέρινταν κάνει κίνησε προς το πρώτο δοκάρι, παρασύρει τον Φρέιρε μαζί του και ο Σκέμπρι αφύλακτος σκοράρει. Στο δεύτερο και πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ από δεξιά, ο Μπαντιμπάγκα κάνει συρτή μπαλιά, ξανά ο Σέρινταν στο πρώτο δοκάρι κάνει τακούνι, πίσω του ο Σκέμπρι σκοράρει. Ο Μαλτέζος έχει τονίσει πολλές φορές πως νιώθει πιο άνετα σαν δεύτερος κυνηγός σε 4-4-2 και απέδειξε σήμερα τα λεγόμενα του. Ο Κίλιαν από την άλλη νιώθει άνετος στο ρόλο του towering striker που δημιουργεί χώρους για τον δεύτερο κυνηγό.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ γενικώς όση ώρα έπαιξε με δυο μπροστά, ήταν πολύ πιο επικίνδυνη μες το κουτί. Το γεγονός πως κατάφερε να κερδίσει, μας δίνει πάτημα να επιχειρηματολογήσουμε πως ίσως να πρέπει να το βλέπουμε πιο συχνά. Αν θα διατηρήσει το σχηματισμό αυτό ο Μιλόγεβιτς δεν ξέρουμε, πλέον όμως γνωρίζει πως έχει την επιλογή.

υ.γ. Θα έχετε παρατηρήσει πως από τη φωτογραφία πιο πάνω απουσιάζει ο Κίλιαν Σέρινταν, παρότι ήταν μέσα στη φάση του πρώτου γκολ. Την ώρα που όλοι έτρεχαν να πανηγυρίσουν, ο Ιρλανδός μάζεψε τη μπάλα από το πλεκτό του Βάλε και την πήρε στο κέντρο του γηπέδου για να επαναρχίσει το ματς και να ψάξουμε δεύτερο γκολ. Σε κάποιους σαν παίκτης ο Σέρινταν αρέσει, σε άλλους όχι, η νοοτροπία του όμως δεν αμφισβητείται.

  • Στο δεύτερο γκολ κι αφού ήρθε η ανατροπή έτρεξε κι αυτός μαζί με τους υπόλοιπους!

ag31-apollon-omonoia-v (4)

AG31-APOLLO-OMONOI-AB (13)