Home TOP NEWS H παλιοσειρά γνωρίζει και έχει να λέει…

H παλιοσειρά γνωρίζει και έχει να λέει…

margaca-jimmys


Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από την τελευταία παρουσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε τελικό κυπέλλου. Ήταν τον Μάιο του 2012 που η ομάδα της Λευκωσίας δήλωσε παρούσα σε τελικό, μάλιστα κατέκτησε και τον 14ο τίτλο της στον θεσμό.

Του Κώστα Καλλή, sentragoal.philenews.com

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, θα επιδιώξει να φθάσει στην 15η κατάκτησή της και να ξεδιψάσει τις χιλιάδες των οπαδών της. Σ’ αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έγιναν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Κάθε χρόνο ράβε-ξήλωνε. Ενδεικτικό των αλλαγών που έγιναν είναι η παρουσία μόλις τριών ποδοσφαιριστών από τότε στο φετινό ρόστερ. Αντώνης Γιωργαλλίδης, Δημήτρης Χριστοφή και Ρενάτο Μαργκάσα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα δηλώσουν παρόντες στον τελικό της τρέχουσας σεζόν και ήταν στο ρόστερ και το 2012.

Ο διεθνής τερματοφύλακας ήταν βασικός και συνέβαλε στην προσπάθεια κατάκτησης του κυπέλλου προ τετραετίας. Μάλιστα θα είναι και στις 18 Μαΐου ο «φύλακας άγγελος» της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Χριστοφή στον τελευταίο τελικό αγωνίστηκε ως αλλαγή, είχε αντικαταστήσει τον Άλβες στο 84ο λεπτό.

Ο Τζίμης, στη δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι», ετοιμάζεται να δηλώσει παρών, αυτή τη φορά ως βασικός. Ο τρίτος της παλιοσειράς, ο Μαργκάσα, δεν ήταν στην αποστολή για άγνωστο λόγο και είδε το ματς από την εξέδρα. Τώρα έχει την ευκαιρία να ζήσει τον τελικό από τον αγωνιστικό χώρο, αφού προορίζεται για το αρχικό σχήμα.

Γιωργαλλίδης, Χριστοφή κατά κύριο λόγο και Μαργκάσα έχουν να λένε στους συμπαίκτες τους για το τελευταίο κύπελλο. Είναι σε θέση να τους… μπάσουν και να τους δώσουν να καταλάβουν τι εστί τέτοιο ματς για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της.

Στον τελικό του 2012 η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίστηκε ως εξής: Γιωργαλλίδης, Αλαμπί, Καρυπίδης, Σπούγκιν, Μπεν Νταγιάν, Σάλατιτς, Αγκουιάρ (66΄ Λεάντρο), Μακρίδης, Αβραάμ (56’ Αλωνεύτης), Εφραίμ, Άλβες (84’ Χριστοφή). Στον πάγκο έμειναν οι Γέβριτς, Φρέντι, Κασέκε, Σερφά.