Home TOP NEWS Match Report: Φινάλε με ήττα

Match Report: Φινάλε με ήττα

KOS_7838


Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ γνώρισε ήττα από τον Απόλλωνα με 1-2 και τερμάτισε στη 4η θέση. Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, ενώ αποχώρησαν τραυματίες οι Χριστοφή και Όρσουλιτς.

Α’ ημίχρονο

Άδειες κερκίδες, μιας και το ματς ήταν εντελώς αδιάφορο. Ο νεαροί στο γήπεδο και για τις δυο ομάδες ήταν ότι πιο ενδιαφέρον είχε να επιδείξει το ματς. Η πρώτη φάση του ήρθε στο 6′ με ένα από αυτούς, για τον Απόλλωνα. Ο Πέτρος Ψύχας πάτησε κουτί και από πλάγια δοκίμασε το πόδι του. Η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπρανέσκου σε κόρνερ. Στην επόμενη της, η ομάδα της Λεμεσού σκόραρε με τον πιο ποιοτικό της παίκτη. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα υποδέχθηκε πάσα του Γουίλερ και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Μπρανέσκου κάνοντας το 0-1.

Μέχρι το 30′ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αντέδρασε και δεν έφτιαξε κάποια μεγάλη φάση πέραν από κάποιες προϋποθέσεις που δεν έφεραν φάση. Το αξιοσημείωτο ήταν αρνητικό, μιας και στο 20′ ο Χριστοφή αποχώρησε τραυματίας. Σε μια εναέρια διεκδίκηση με το Γουίλερ ο Χριστοφή δέχθηκε κτύπημα και ζήτησε αλλαγή. Πλέον ο Τζίμης θα κάνει αγώνα δρόμου για τον τελικό.

Τα κτυπήματα δεν σταμάτησαν μετά το 30′ αφού στο 35′ ο Φρέιρε κτύπησε εκτός φάσης το Ρουσιά και έπρεπε να αποβληθεί. Τόσο ο Λεόντιος Τράττος, όσο και ο επόπτης Χαραλάμπους που ήταν ακριβώς μπροστά στη φάση έκλεισαν προκλητικά τα μάτια. Μας υπενθύμισαν πάντως, την ανικανότητα των Κύπριων διαιτητών. Η φάση πάντως ξύπνησε κάπως τον κόσμο και την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 38′ ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση για την ομάδα μας. Ο Φυλακτού έκανε υπέροχη επέλαση, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο Ρουσιά, που δεν μπόρεσε να κινηθεί όπως ήθελε προς τη μπάλα με αποτέλεσμα η ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε άμεσα με φάουλ του Άλεξ Ντα Σίλβα το οποίο απέκρουσε ο Μπρανέσκου. Προς το τέλος του ημιχρόνου, ένα σουτ του Ράμος και μια κεφαλιά του Καντούτση, δεν βρήκαν στόχο. Τέλος ημιχρόνου 0-1.

Β΄ημίχρονο

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου η ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Ράμος συνδυάστηκε υπέροχα με το Μπεμπέ, γύρισε με την πρώτη στο Ρουσιά που με ένα από άγγιγμα της μπάλας ισοφάρισε. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα άμεσα με 2 στημένα, ένα εκ των οποίων έφερε κεφαλιά που απέκρουσε ο Μπρανέσκου.

Μετά από αυτό το 5λεπτο, παρότι ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος, οι φάσεις έρχονταν πιο δύσκολα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 65′ για να δούμε αξιόλογη ευκαιρία, όταν ο Ράμος κατέβασε τη μπάλα από μακρινή μπαλιά και με κοφτή ντρίπλα μπήκε στο κουτί, με το Βάλε που διάβασε τη φάση να βγαίνει και να μαζεύει. Καλή φάση είχε και ο Απόλλωνας στο 75′, όταν ο Παπουλής έκανε σουτ που έφυγε άουτ.

Τελικά το 2ο γκολ ήρθε για τον Απόλλωνα. Στο 81ο λεπτό, ο Φώτης Παπουλής πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και με φαλτσαριστό σουτ, την έστειλε στο “Γ” της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μπρανέσκου. Ένα σουτ του Ράμος στο επόμενο λεπτό έφυγε άουτ.

Στο 82′ ο Νούνο Λόπες δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και η ΟΜΟΝΟΙΑ αποκόμισε αριθμητικό πλεονέκτημα. Προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και στο 86′ δικαιούταν πέναλτι, όταν ο Φυλακτού ανατράπηκε από τον Φρέιρε. Όχι μόνο δεν το πήρε, αλλά στον αιφνιδιασμό, λίγο έλειψε να δεχθεί τρίτο γκολ από το Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης έφυγε μόνος απέναντι στο Μπρανέσκου, αλλά πλάσαρε άουτ.

Στην εκπνοή, η ΟΜΟΝΟΙΑ δικαιούταν και δεύτερο πέναλτι, όταν ο Ράμος ανατράπηκε από το Βάλε. Ο Τράττος όχι μόνο δεν το έδωσε, αλλά τιμώρησε και τον Ράμος με κίτρινη κάρτα το Πορτογάλο. Στις καθυστερήσεις ένα φάουλ του Μπεμπέ έφυγε λίγο άουτ και το 1-2 δεν άλλαξε.

Συμπερασματικά

Εκείνο που μας καίει περισσότερο είναι οι τραυματισμοί των Χριστοφή και Όρσουλιτς. Κατά τα άλλα θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε την ήττα, αλλά πολύ παραπάνω μας νοιάζει να κερδίσουμε τη Τετάρτη στον τελικό.