Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Πλάνο για την Ακαδημία;

Πλάνο για την Ακαδημία;

Diaskepsi-Nikos-Dabizas (13)


Τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν “η Ακαδημία είναι πολύ σημαντική για το σωματείο, η βάση του και πρέπει να βγαίνουν παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας”. Ο κόσμος όποτε διαβάζει τέτοια πλέον, ακούει μόνο “μπλα μπλα μπλα”. Ο Νίκος Νταμπίζας κατά τη παρουσίαση του σήμερα, μίλησε όμως για συγκεκριμένο πλάνο και επένδυση που έχει παρουσιάσει στο σωματείο και που κατά την άποψη του πρέπει να προχωρήσει. Είπε χαρακτηριστικά:

“Για την ακαδημία έχω κάνει εισηγήσεις, μια επένδυση με τεράστια οφέλη στο σωματείο. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση πως πρέπει να προχωρήσει. Αυτό που βλέπω τα τελευταία 10-15 χρόνια, είναι μια τάση εισροής ξένων. Από την άλλη είναι λογικό, ως κυπριακό ποδόσφαιρο, αναπτυξιακές ηλικίες, υπάρχουν οι σωστές δομές: Αυτό είναι που πρέπει να κατανοηθεί. Για να δώσουμε ευκαιρίες πρέπει να αναπτύσσονται σωστά. Όσο περισσότεροι Κύπριοι, τόσο το καλύτερο, υπάρχει το δέσιμο και σίγουρα είναι ιδανικό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι μα όλοι, από τους γονείς, τους προπονητές τους παίκτες, τις διοικήσεις, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες που δεν υπάρχει σωστή διαδικασία και βάσεις.

Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπουν οι βάσεις να μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ ακόμα και μετά τη φυγή του οποιουδήποτε ΤΔ να βγάζει παίκτες, να έχει τη φήμη ότι έχει η καλύτερη ακαδημία στη Κύπρο. Είναι πολυ σύνθετο, χρειάζεται επένδυση που πρέπει να γίνει, έχω δέιξει τη κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν και δυσκολίες. Πρέπει να γίνει και το βίωσα και το Παναθηναικό και είδα πως μπορεί να έχει αντίκρυσμα. Στην πρώτη ομάδα την πρώτη χρονιά κόντρα στον ολυμπιακό, είχαμε 8 παίκτες της ακαδημίας μας. Δεν στέκομαι στο 0-3 του Παναθηναϊκού σε εκείνο το ματς, αλλά γενικά σε όλη τη χρονιά”.

Το ότι η Ακαδημία χρειάζεται δουλειά και αξίζει την επένδυση το ξέραμε όλοι. Πλέον ξέρουμε και πως ο τεχνικός διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έχει συγκεκριμένο πλάνο αναβάθμισης της. Για να δούμε αν θα προχωρήσει.