Home TOP NEWS Δείχνει να εμπιστεύεται τον Νταμπίζα

Δείχνει να εμπιστεύεται τον Νταμπίζα

dabizas-pap


Δεν είχαμε καμία αμφιβολία, πως το καλοκαίρι που έρχεται θα είχε…ελληνικό χρώμα. Η παρουσία του Νίκου Νταμπίζα, ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου με σεβαστό όνομα στην Ελλάδα, ήταν εγγύηση πως το όνομα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παίζει συνεχώς στα ρεπορτάζ της χώρας. Η επαλήθευση ήρθε λίγο νωρίτερα από όσο περιμέναμε, αφού από τον Απρίλιο, το όνομα του Νταμπίζα μπαίνει δίπλα από πιθανούς μεταγραφικούς στόχους που αγωνίζονται, ή αγωνίστηκαν στη SuperLeague.

Οι εμπειρίες του ΛΑΟΥ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με παίκτες από την Ελλάδα, αφήνουν μάλλον ανάμεικτα συναισθήματα. Κάποιοι μας έπαιξαν, άλλοι αποδείχθηκαν τουρίστες κανονικοί (τα χαιρετίσματα μας στο Πατσατζόγλου όπου κι αν βρίσκεται). Λόγω της προσπάθειας των απέναντι να οικειοποιηθούν κάθε τι ελληνικό (όταν τους βολεύει βέβαια), γενικώς δεν ήταν η αγαπημένη μας αγορά. Φέτος όμως, παρατηρούμε πως ο κόσμος συζητά τους μεταγραφικούς στόχους του Νταμπίζα με πιο ανοικτό μυαλό. Εκφέρει άποψη, εκφράζει και την εμπιστοσύνη του.

Το γεγονός βέβαια δεν είναι άσχετο με το ότι τα ποδοσφαιρικά θέματα τρέχει τεχνικός διευθυντής και όχι οποιοσδήποτε άλλος. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχει ο Νταμπίζας, όλοι εκ του αποτελέσματος κρίνονται, αλλιώς είναι όμως να ξέρεις πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός γίνεται βάση πλάνου ενός ποδοσφαιράνθρωπου και όχι ενός part time επαγγελματία οποιουδήποτε άλλου κλάδου. Για αυτό λοιπόν και ο κόσμος, περιμένει να δει πριν κρίνει και δεν αντιδρά στο άκουσμα κάθε ονόματος. Όσο πληγωμένος κι αν είναι, αποτελεί δίκαιο κριτή!

Τονίζουμε πάντως για άλλη μια φορά, πως ο Νταμπίζας δεν θα ψωνίσει μόνο από Ελλάδα. Από εκεί όμως θα έρχεται η πλειοψηφία των φημών! Αν θα πετύχει θα δείξει η πορεία, το βέβαιο είναι πως θα τύχει της στήριξης του κόσμου στις κινήσεις του.