Home TOP NEWS Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις

Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις

Gate9-Tsireio-kosmos (2)


Ότι οποιαδήποτε διοίκηση κι αν έβγαινε χθες θα έπρεπε πρώτα να αποδείξει τον εαυτό της ήταν δεδομένο. Από τη στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία (γιατί κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν τα κέρδη που θα έφερνε) για ένα συνδυασμό, κοινής αποδοχής, ήταν δεδομένο πως η πίεση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού 11/15 μέλη της διοίκησης ήταν και στην προηγούμενη. Η ευκαιρία λοιπόν να κερδίσει χρόνο αυτόματα από την εκλογή της η διοίκηση χάθηκε, ας δημιουργήσει η ίδια τις προϋποθέσεις για να πετύχει.

Το πώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις είναι για μας αρκετά απλό και όχι περίπλοκο. Να γίνει καταρχάς εκστρατεία εγγραφής μελών. Ο ίδιος ο συνδυασμός προεκλογικά τόνιζε πως οι πόρτες είναι ανοικτές για τα μέλη και είναι δεδομένο, πως η διαδικασία εγγραφής μελών, είναι το μεγαλύτερο ταμπού (πέραν της σχέσης με τον πολιτικό χώρο της αριστεράς) ανάμεσα στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι αδιανόητο να ψηφίζουμε 583 άτομα, πρέπει και ο τελευταίος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να είναι κοντά.

Το δεύτερο είναι η βελτίωση της σχέσης με το κόσμο. Για να γίνει αυτό, το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουν όλοι πως δεν φωνάζουν μόνο οι οργανωμένοι. Γενικά η επικοινωνία με μερίδα του κόσμου έχει χαθεί και το γεγονός αποτρέπει ένα από τα κύρια συστατικά της επιτυχίας, κάτι που διακήρυξε ο συνδυασμός, την ενότητα. Κατά την άποψη μας, μια συνάντηση με τη ΘΥΡΑ 9 θα ήταν η αρχή. Μέσω του εκπροσώπου τους χθες οι οργανωμένοι τόνισαν ακόμα μια φορά πως κανείς δεν γουστάρει τους καυγάδες και τις συγκρούσεις. Αρκεί να γίνουν τα αυτονόητα και να βρεθεί κοινή συνισταμένη.