Home TOP NEWS O ανατρεπτικός και ίσιος κύριος Κάρβερ

O ανατρεπτικός και ίσιος κύριος Κάρβερ

John Carver Shouting Newcastle United


Μεγάλη εμπειρία σε ένα από τα κορυφαία και σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου έχει ο νέος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος ήταν σε όλη τη προπονητική καριέρα του βοηθός προπονητής μεγάλων ονομάτων όπως ο Πάρντιου και ο Ρόμπσον, αλλά και υπηρεσιακός όταν κάτι στράβωνε στις ομάδες του. Μόνη χρονιά που ξεκίνησε σαν πρώτος προπονητής ήταν στο MLS και το Τορόντο, οπότε η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται για ένα άνθρωπο που η τελευταία ομάδα του ήταν της Πρέμιερ Λιγκ!

Για το αγωνιστικό του στυλ δεν μπορούμε να πούμε πολλά, οι πληροφορίες μας όσον αφορά το χαρακτήρα του μιλάνε για ένα άνθρωπο με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και που λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις! Έχει δεχθεί ποινή γιατί μίλησε για διαιτητές, έχει δεχθεί επίσης κριτική γιατί μετά από ήττες της Νιούκαστλ είχε δηλώσει πως η ομάδα του δεν έχει να ζηλέψει από άλλες ομάδες και ο ίδιος δεν έχει να φοβηθεί κανένα προπονητή! Είναι επίσης ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να δοκιμάσει ανατρεπτικές μεθόδους! Την ίδια εποχή που προσπαθούσε να δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Νιούκασλτ κάνοντας λόγο για τον “καλύτερο προπονητή της Πρέμιερ Λιγκ” είχε φέρει και…motivational speaker για να τους ανυψώσει το ηθικό! Τελικά η Νιούκαστλ της περιόδου 2014-15 σώθηκε, οπότε τη δουλειά του την έκανε! Και ο ίδιος αργότερα δήλωνε “Έπρεπε να δοκιμάσω τα πάντα γιατί πέφταμε! Η ομάδα δεν ήταν οικογένεια, έπρεπε να δουλέψουμε στο δέσιμο μας, για αυτό μέχρι και Motivational Speaker φέραμε, μέχρι και ψυχολόγο είδα ο ίδιος για να ξέρω πως πρέπει να συμπεριφερθώ!”

Εκείνο η σωτηρία της Νιούκαστλ, είναι και ότι πιο σημαντικό έχει να επιδείξει, αφού όπως προαναφέραμε κυρίως εργάστηκε ως υπηρεσιακός, κοινώς…έτρεχε να φτιάξει τα λάθη άλλων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού θέλει τίτλους και θα δούμε πως θα τα καταφέρει με το νέο της τεχνικό! Από τη φύση τους πάντως οι Άγγλοι προπονητές, θέλουν να δουλεύουν με το βλέμμα στο μέλλον και δίνοντας σημασία στις ακαδημίες. Για να δούμε τι πρότζεκτ θα εφαρμόσει με το Νίκο Νταμπίζα.