Home TOP NEWS Τα μέλη είναι η σωτηρία

Τα μέλη είναι η σωτηρία

geniki-sinelefsi-ekloges2016 (10)


Η χθεσινή εκλογική συνέλευση απέδειξε για άλλη μια φορά, τη μεγαλύτερη αδυναμία του οικοδομήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: την διαδικασία να γίνει κάποιος μέλος και να έχει άποψη στα δρώμενα του σωματείου. Δεν θα κρίνουμε τη δομή του εκλογικού σώματος γιατί δεν γνωρίζουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Κρίνουμε ότι ψήφισαν για το μέλλον του σωματείου 583 άτομα, πιο λίγα και από τη τελευταία φορά. Κρίνουμε επίσης από το γεγονός πως οι αποφάσεις των μελών αμφισβητούνται από τη μερίδα που δεν έχει το δικαίωμα ψήφου.

Στα δικά μας μάτια, τα μέλη είναι η απάντηση στα περισσότερα προβλήματα του σωματείου. Αν μεγαλώσει το εκλογικό σώμα, αν νιώσουν οι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ πως πραγματικά έχουν τη δύναμη να ορίσουν τη τύχη του σωματείου, ενδεχομένως να αυξηθεί και η εμπιστοσύνη τους στη διαδικασία. Ταυτόχρονα από μια μαζική εκστρατεία εγγραφής μελών, θα μπει ρευστό στα ταμεία του σωματείου, αλλά θα δημιουργηθεί και κλίμα συσπείρωσης αφού είναι ένα “θέλω” αρκετού κόσμου εδώ και χρόνια.

Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το “κάναμε μέλη που δεν ήρθαν να πληρώσουν συνδρομές”. Το αν συμβαίνει αυτό, δεν είναι λόγος να αποκλείονται άλλοι από τις διαδικασίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την ίδια στιγμή όμως οφείλουμε και να πούμε πως από τα 1700 εγγεγραμμένα μέλη, περίπου το 1/3 ήρθε να ψηφίσει και αναρωτιόμαστε γιατί; Δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους; Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσα από τη συλλογικότητα. Ας καταλάβουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες του σωματείου πως το πρώτο βήμα πρέπει να έρθει από αυτούς.