Home TOP NEWS Οι μεγάλες ομάδες γιγαντώνονται μέσα από τη πίεση

Οι μεγάλες ομάδες γιγαντώνονται μέσα από τη πίεση

beitar-omonoia-israel-Amir-Agayev (31)


“Το 1-0 του πρώτου ματς δημιουργεί πίεση”, “Υπάρχει πίεση να προχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη”, “οι επιτυχίες του αιωνίου στους ομίλους αυξάνουν τη πίεση”. Το πιάσατε το νόημα. Εδώ και χρόνια μιλάμε για πίεση, πάντα πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι, η λέξη επαναλαμβάνεται, εμπεδώνεται, στο τέλος κάποιες φορές χρησιμοποιείται και σαν άλλοθι. Ναι ασκείται πίεση στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τους παίκτες της. Ποια μεγάλη ομάδα όμως δεν έχει τέτοια για να πετύχει τους στόχους της;

Οι μεγάλες ομάδες, διοχετεύουν την πίεση κατάλληλα ώστε να γίνει ενέργεια και κίνητρο για περισσότερη δουλειά. Γιγαντώνονται από τις απαιτήσεις που υπάρχουν για αυτές, χρησιμοποιούν κάθε εκατοστό τους για να παραμείνουν προσηλωμένες στο στόχο. Το 1-0 του πρώτου ματς δημιουργεί κάποια δεδομένα, αυξάνει τον δείκτη δυσκολίας της αποστολής μας, ναι βάζει και κάποια πίεση. Ας την αξιοποιήσουμε κατάλληλα για να αντιληφθούμε πως είναι ένα παιχνίδι που επιβάλλεται να κερδηθεί με σκορ πρόκρισης.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Απαγορεύεται να δημιουργούμε άλλοθι στον εαυτό μας, είτε αυτό ονομάζεται πίεση, είτε ατυχία, είτε δεν ξέρουμε τι άλλο. Τη Πέμπτη ο στόχος είναι ολοκάθαρος και πέραν του σκορ του πρώτου ματς, όλα τα άλλα δεδομένα υπέρ μας. Πάμε να κάνουμε το καθήκον μας.