Home TOP NEWS Θα μείνετε εκτός τόσο νωρίς;

Θα μείνετε εκτός τόσο νωρίς;

beitar-omonoia-israel (79)


Κάθε ποδοσφαιριστής που κλείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ή σε μια ομάδα αυτού του μεγέθους, στις δηλώσεις του τονίζει πως το έκανε για συγκεκριμένους λόγους: τους πρωταγωνιστικούς στόχους, το κόσμο και κατ’ επέκταση το γεμάτο γήπεδο και την Ευρώπη. Μπορεί η ομάδα μας να μην έκανε ποτέ το έξτρα βήμα, είναι όμως σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι οποίες αποτελούν δελεάρ. Όλοι οι παίκτες μας λένε συχνά πυκνά πως το γεγονός πως δεν μπήκαμε ποτέ σε όμιλο, είναι έξτρα κίνητρο.

Από τη περασμένη Πέμπτη, ο κίνδυνος να μείνουμε εκτός Ευρώπης πολύ νωρίς, από το δεύτερο προκριματικό, είναι ορατός, αφού η ήττα με 1-0 από τη Μπεϊτάρ έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα δεδομένα. Κάπου εδώ κατά την άποψη μας οι παίκτες πρέπει να αναρωτηθούν ο κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και μεγαλόφωνα, όλοι μαζί: Θα μείνουμε έξω από την Ευρώπη τόσο νωρίς, χωρίς καν να δώσουμε πραγματική μάχη για τους ομίλους; Είναι αυτή η Μπεϊτάρ που είδαμε τη Πέμπτη το ταβάνι των δυνατοτήτων της ομάδας μας;

Τη δεύτερη ερώτηση μπορούμε να σας την απαντήσουμε κι εμείς: σίγουρα όχι. Αυτή η Μπεϊτάρ δεν είναι ομάδα να μας αποκλείσει κι αν το πετύχει θα είναι αποκλειστικά από δική μας υπαιτιότητα. Για να το καταφέρει, πρέπει για δεύτερο συνεχόμενο ενενηντάλεπτο να μην της επιβληθούμε και να μην της δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό. Είναι η στιγμή που οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να δείξουν πως εκτός από ποιότητα, διαθέτουν και κότσια. Να πουν με εμφαντικό τρόπο, πως δεν σβήνει εδώ το ευρωπαϊκό καντήλι της περιόδου 2016-17.