Home TOP NEWS Τζιωνής: «Πρέπει να αφεθούν να δουλέψουν οι τεχνικοί και θα κριθούμε όλοι...

Τζιωνής: «Πρέπει να αφεθούν να δουλέψουν οι τεχνικοί και θα κριθούμε όλοι μαζί στο τέλος της περιόδου»

uel-omonoia-banants-carver-tzionis (14)


Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Αντώνης Τζιωνής, έκανε παρέμβαση στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΠΟΡ FM, “12 στα σπορ” και μίλησε για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και για το πλάνο ανάκαμψης της ομάδας μας.

«Είναι γεγονός πως πρόκειται για δύσκολη μέρα ωστόσο η μιζέρια και η κακομοιριά δεν ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν δείξαμε την απαραίτητη ετοιμότητα που αυτή τη χρονική στιγμή δύσκολα πετυχαίνεται. Δύσκολα τρέχει ο προγραμματισμός και ολοκληρώνεται ως τα μέσα Ιουλίου. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς στην Ευρώπη και χάσαμε στα δυο συνολικά παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Ανταγωνιστήκαμε μια ομάδα περίπου τις ίδιας δυναμικής και δεν τα καταφέραμε. Λίγο η ανετοιμότητα, λίγο τα δοκάρια και η αστοχία και αποκλειστήκαμε».

Το μοντέλο της ομάδας

«Ξεκινήσαμε ένα νέο μοντέλο εδώ και κάποιους μήνες. Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τις δομές και με αυτό στο μυαλό κάποια πράγματα είναι ακόμα σε εξέλιξη. Δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη και 2-3 μήνες δεν είναι ικανοί να λύσουν τα προβλήματα. Από τη στιγμή που έφυγαν αρκετοί παίκτες, ήταν αναμενόμενο πως έπρεπε να γίνουν πολλές μεταγραφές, με αποτέλεσμα την έλλειψη ομοιογένειας».

«Είναι σε εξέλιξη το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή και θα το στηρίξουμε εμπράκτως. Γίνεται σοβαρή δουλειά στο Ηλίας Πούλλος και θα συνεχίσουμε με πίστη. Είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα, η διαδικασία είναι συνεχής όπως και η αξιολόγηση. Είναι ένα μοντέλο που ξεκίνησε πρόσφατα και δεν θα αποδώσει όλους τους καρπούς σε ένα χρονικό διάστημα μικρό. Πρέπει να αφεθούν να δουλέψουν οι τεχνικοί και θα κριθούμε όλοι μαζί στο τέλος της περιόδου».

Το οικονομικό κομμάτι

«Είναι γεγονός πως χάσαμε αρκετά οικονομικά. Στον προϋπολογισμό μας όμως υπολογίζαμε μόνο δυο συμμετοχές για να κρατάμε μικρό καλάθι, αν και ελπίζαμε και πιστεύαμε για περισσότερα. Χάθηκαν κάποια έσοδα, αλλά θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να βρούμε τους πόρους που χάθηκαν για να μην έχουμε οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι μυστικό πως ο κ. Νταμπίζας πήρε περίπου 2 εκατομμύρια για το ρόστερ του. Δεν αλλάζει και σε αυτό θα παραμείνουμε πιστοί. Αν έχουν χαθεί κάποια χρήματα θα τα αναπληρώσουμε για να μείνει ο προϋπολογισμός εκεί».

Τα λάθη  

«Θα συμφωνήσω πως χάσαμε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από μας. Το είπε και ο τεχνικός μας πως δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα. Θα μπορούσαμε να περάσουμε εμείς και είναι γεγονός πως μείναμε εκτός από προσωπικά λάθη. Είναι και αυτά στο παιχνίδι, δεν θα στοχοποιήσουμε κανένα ποδοσφαιριστή, ειδικά τον συγκεκριμένο που είναι καινούριος και είναι μόνο κάποιες μέρες στην ομάδα. Θα διορθώσουμε τα λάθη, θα βρουν τα πατήματα τους οι παίκτες και τα προβλήματα θα λυθούν. Είχαμε πάντα στο μυαλό μας το σχέδιο β’ για να είμαστε έτοιμοι. Μέχρι το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι και ενισχυμένοι».

Η ενίσχυση

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο διαθέσιμες θέσεις και θα συμπληρωθούν. Αν από την αξιολόγηση του τιμ προκύψει αλλαγή στο ρόστερ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη του τεχνικού διευθυντή, θα πράξουμε ανάλογα. Το έχουμε πει από την αρχή πιστεύουμε πολύ τον τεχνικό διευθυντή μας. Ήταν καθολική απαίτηση του κόσμου και των οργανωμένων και των μη, η πρόσληψη ενός τεχνικού διευθυντή. Θεωρώ πως βρήκαμε ένα κατάλληλο άνθρωπο, που έχει πολλή δουλειά και οι κινήσεις που έχει κάνει δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο. Έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας παρά τον αποκλεισμό και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ενισχυθούμε και να παίξουμε τη μπάλα που θέλουμε».

Οι στόχοι

«Τους στόχους μας τους έχουμε προσδιορίσει πριν ένα μήνα με την έναρξη. Θέλουμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που να χτυπά νίκη κάθε παιχνίδι. Μια ομάδα που ο κόσμος να νιώθει ικανοποιημένος που τη βλέπει και να μας οδηγήσει εκεί που όλοι ονειρευόμαστε».

Ο κόσμος

«Καταρχήν να πω πως ο κόσμος δικαιολογημένα έχει απογοητευτεί αφού για άλλη μια χρονιά δεν διακριθήκαμε στην Ευρώπη. Την νιώθουμε κι εμείς τη λύπη, αλλά δεν μας πάει η μιζέρια. Ευχαριστώ το κόσμο, που είναι πάντα στο πλευρό μας. Σε αυτό το μοτίβο πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε κάνει βήματα για να συνεχίσουμε ενωμένοι γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ μας χρειάζεται όλους. Εμείς είμαστε η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο κόσμος, δεν περισσεύει κανείς σε αυτή τη προσπάθεια. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά να δουλέψουμε σκληρά, ενωμένοι να φέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που πραγματικά της αξίζει».

Το πρωτάθλημα

«Είμαι σίγουρος πως η δουλειά που γίνεται θα μας πάρει ψηλά. Δουλεύουν πολύ σκληρά στο προπονητικό κέντρο και έχουν στόχους ψηλούς. Μπορώ να ισχυριστώ στη βάση του τι βλέπω ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι, πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα έχουμε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα»

Χρειάζεται χρόνος

«Έχουμε οριοθετήσει τους στόχους μας, έχουμε αλλάξει το μοντέλο μας, έχουμε στήσει νέες δομές. Ότι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια δεν μας οδήγησε πουθενά. Εφόσον όλοι θέλαμε αυτό το καινούριο, πρέπει να του δώσουμε χρόνο να λειτουργήσουμε. Αλλάξαμε το μοντέλο και πρέπει να το προστατέψουμε. Δεν πρέπει να στοχοποιήσουμε ανθρώπους επειδή αποκλειστήκαμε. Δεν μπαίναμε κάθε χρόνο ομίλους και φέτος μείναμε έξω, το μοντέλο τώρα ξεκίνησε και χρειάζεται χρόνο να αποδώσει καρπούς. Με το τέλος της χρονιάς θα κριθούμε όλοι μας, όπως και το μοντέλο και όσοι το εφαρμόζουν».

«Δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ που να μην θέτει στόχο την είσοδο σε ομίλους και να μην προσδοκά σε κάτι τέτοιο. Προσγειωμένα σεμνά και ταπεινά να δουλέψουμε και μέσα από τη δουλειά την οργάνωση θα οδηγηθούμε και εκεί».

Η επόμενη ημέρα

«Μετά το χθεσινό στόχος είναι να σηκώσουμε κεφάλι να δώσουμε πίστωση χρόνου να στηρίξουμε τους παίκτες και τη τεχνική ηγεσία και όλοι μαζί με την απαραίτητη ωριμότητα που την έχουμε ανάγκη και τη σκληρή δουλειά να επαναφέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία σε όλη την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Ακούστε στο ηχητικό πιο κάτω τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: