Home TOP NEWS Από τον Ασίς στον Κλέιτον…

Από τον Ασίς στον Κλέιτον…

 


Αναμφίβολα ο Νούνο Ασίς είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και που πέρασαν από τα κυπριακά γήπεδα. Αυτό που τον ξεχωρίζει ως ποδοσφαιριστή, είναι η ικανότητα του να δίνει έμπνευση στους συμπαίκτες του. Έκανε φοβερά πράγματα στη μεσαία γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από το 2012. Η αποστολή που έχει μπροστά του ο Κλέιτον, που κλήθηκε από τον Νίκο Νταμπίζα να καλύψει το κενό του, είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ο Βραζιλιάνος έχει σαφώς την ποιότητα να ανανεώσει το οργανωτικό παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά θα υπάρχει πάντα η σύγκριση με τον Πορτογάλο. Αμφότεροι, είναι δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στις ομάδες που αγωνίζονται.

Του Στέλιου Δημοσθένους, sport-fm.com.cy

Ο Νούνο Ασίς πέρασε σχεδόν ολόκληρη τη καριέρα του στη Πορτογαλία, με ένα μικρό πέρασμα από μια ομάδα της Ασίας, πριν έρθει στο νησί μας. Κουβαλάει τα χαρακτηριστικά της πορτογαλικής σχολής που πέραν της τεχνικής, τα χαρακτηρίζει και η δύναμη. Ο Κλέιτον πέρασε από Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία και ως Βραζιλιάνος, βασίζεται στη φαντασία στο παιχνίδι του και κυρίως στη τεχνική κατάρτιση. Τόσο ο Ασίς, όσο και ο Κλέιτον είναι δύο παίκτες με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Το δυνατό «χαρτί»

Ο Κλέιτον είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και σε αυτό που υπερτερεί από τον Ασίς, είναι οι ικανότητες του στην επίθεση. Το δυνατό ευθύβολο σουτ και γενικά είναι παίκτης που πέραν της οργάνωσης, μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Κάρβερ τον δοκίμασε και μαζί με τον Ντάρμπισαϊαρ. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκε, άφησε το στίγμα του. Οι εμπνεύσεις του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, είναι το δυνατό του «χαρτί» και σε αυτό ποντάρουν στο «τριφύλλι».

Ήρθε έτοιμος

Σε σχέση με το Νούνο Ασίς, ο Σίλβα Κλέιτον ήρθε στο νησί μας έχοντας μια εικόνα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού αγωνίστηκε προηγουμένως για μια επταετία στην Ελλάδα. Δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής. Βασίζεται πολύ στη τεχνική του κατάρτιση και δεν διστάζει να δοκιμάζει σουτ όποτε του δοθεί η ευκαιρία.