Home TOP NEWS Αρκεί να τα αφομοιώσουν και τα τρία!

Αρκεί να τα αφομοιώσουν και τα τρία!

«Είδατε πως παίξαμε με τρία συστήματα απόψε. Δεν θα είμαστε σταθεροί στα σχήματα. Κάποιες φορές θα αλλάζει, αναλόγως και ποιοι παίκτες θα είναι στη διάθεση μας» 


Αυτό απάντησε ο Τζον Κάρβερ όταν ρωτήθηκε με το τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό για το σχήμα της ομάδας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ολοκληρώσει νικηφόρα τα ματς, έχοντας παίξει κατά τη διάρκεια του με τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς: ξεκίνησε με 4-2-3-1, μετά έπαιξε 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο και ολοκλήρωσε με 4-4-2 με τους 4 μέσους σε ευθεία γραμμή. Με κάθε σχηματισμό, παρουσίασε διαφορετικά πράγματα, κάτι που ίσως να φανερώνει και τις προθέσεις του Κάρβερ.

Με 4-2-3-1 και τον Κλέιτον ελεύθερο, η ομάδα ήταν σαφώς πιο επιθετική και δημιουργική. Η συντριπτική πλειοψηφία των ευκαιριών της ήρθε με αυτό. Με τις δυο παραλλαγές του 4-4-2 (ειδικά στο ρόμβο) η ομάδα ήταν πιο μαζεμένη, οι γραμμές πιο κοντινές και η ΟΜΟΝΟΙΑ έψαξε να επιτεθεί κυρίως στη κόντρα και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Αγκέγιεφ που είχε στο διάστημα αυτό ρόλο ελεύθερο πίσω από τους Σέρινταν και Ντάρμπισαϊαρ.

Οπωσδήποτε είναι θετικό ένας προπονητής να έχει επιλογές στο σχηματισμό του, κάνει και την ομάδα απρόβλεπτη. Αρκεί να αφομοιώσουν οι παίκτες αυτά που απαιτούνται από αυτούς σε κάθε στυλ παιχνιδιού. Σιγά σιγά, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα ανεβαίνει και θα κάνει καλύτερα αυτά που θέλει ο προπονητής.