Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δοκιμές ή μοντάρισμα;

Δοκιμές ή μοντάρισμα;

 


Δυο εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα της, η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετωπίζει σε φιλικό σήμερα την Αναγέννηση Δερύνειας. Οι πρώτοι στόχοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο παιχνίδι είναι μάλλον ξεκάθαροι: να ανεβάσουν τα επίπεδα ετοιμότητας τους παίκτες που ήρθαν καθυστερημένα στο ρόστερ και να βρουν γενικά όλοι αγωνιστικό ρυθμό. Από κει και πέρα είναι ενδιαφέρον να δούμε για ποιο άλλο λόγο θα το αξιοποιήσει ο Κάρβερ, για να δοκιμάσει κάποια πράγματα ή για να μοντάρει την ομάδα ενόψει πρεμιέρας.

Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Άγγλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα κυρίως με 4-4-2 σε ευθεία γραμμή στη μεσαία γραμμή. Στο Ισραήλ για ένα διάστημα έπαιξε 4-2-3-1, στη Λευκωσία όταν ήθελε γκολ έπαιξε 4-4-2 ρόμβο. 4-2-3-1 έπαιξε και σε όλο το 90λεπτο και στο πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους κόντρα στην ΑΕΖ. Είναι γνωστό πως ο Κάρβερ θέλει τους παίκτες του να μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε τακτικό σχηματισμό, πρέπει όμως να βεβαιωθεί και ότι αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω από τον βασικό του τρόπο παιχνιδιού.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, περιμένουμε πως στα φιλικά από δω και μπρος, ο κόουτς θα δοκιμάσει κάποια πράγματα, θα χρησιμοποιήσει όμως και για μεγάλο χρονικό διάστημα το σχήμα που έχει στο μυαλό του για το πρωτάθλημα. Το σημερινό ματς μοιάζει πολύ με αυτά των πρώτων 5 αγωνιστικών, οπότε προσφέρεται για να δει πώς θα προσαρμοστεί η ομάδα του στις απαιτήσεις του και πως θα αντιδράσει στις κινήσεις των αντιπάλων. Κυρίως όμως τον νοιάζει να δει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκει ρυθμό και κάνει κάθε μέρα περισσότερα από όσα διδάσκονται στις προπονήσεις.