Home TOP NEWS Παίζει τη μισή χρονιά… με αυτούς που έχει!

Παίζει τη μισή χρονιά… με αυτούς που έχει!

Ο πρόωρος αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά κύπελλα αποτέλεσε, χωρίς αμφιβολία, μια πρώτη αποτυχία για την Ομόνοια. Το γεγονός ότι η Μπεϊτάρ ήταν ένας υπολογίσιμος αντίπαλος (από τους πιο ισχυρούς που μπορούσε να κληρωθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ) ή το ότι το ρόστερ δεν ήταν ολοκληρωμένο -απόρροια κυρίως της οικονομικής στενότητας και λιγότερο της επιθυμίας του ίδιου του Νταμπίζα- μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό, αλλά όχι δικαιολογία.


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports

Ακόμα και με τις ελλείψεις που είχαν στο ρόστερ τους και τον χαμηλό βαθμό ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση. Ή ακόμα και να προετοιμάζονταν σήμερα για τα παιχνίδια των πλέι-οφ της διοργάνωσης, αφού το επόμενο εμπόδιο ήταν σχετικά χαμηλό (Γέλγκαβα). Η Ομόνοια όμως πλήρωσε στο έπακρο τα ατομικά λάθη και τη γενικότερη μέτρια παρουσία της, όπως φυσικά και κάποιες λανθασμένες επιλογές/χειρισμούς του προπονητή της στα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς.
Η αποτυχία επίτευξης των ευρωπαϊκών στόχων είναι δεδομένη και δεν αλλάζει. Αυτό όμως δεν προεξοφλεί ότι η ομάδα του Τζον Κάρβερ δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της στις εγχώριες διοργανώσεις. Στο νέο πρωτάθλημα αναμένουμε να δούμε μια πολύ διαφορετική Ομόνοια, τόσο σε πρόσωπα αλλά κυρίως στον τρόπο που θα αγωνίζεται. Μια πρώτη γεύση πήραμε στο πρόσφατο φιλικό με τον Παναθηναϊκό, με τους φίλους του «τριφυλλιού» να εύχονται ότι αυτή η εμφάνιση αποτελεί προάγγελο γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν και θα δουν στη νέα σεζόν.
Στις δυο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος (δηλαδή πριν από τη διακοπή λόγω προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου) ο Τζον Κάρβερ θα στηριχθεί σχεδόν αποκλειστικά στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και στα παιχνίδια κόντρα στην Μπεϊτάρ, αφού οι 2-3 παίκτες που αναμένεται να ενταχθούν τις επόμενες μέρες στο ρόστερ δύσκολα θα είναι σε θέση να ενισχύσουν άμεσα το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Ακόμα και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα προπόνησης, χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.
Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, λοιπόν, ο Τζον Κάρβερ θα κληθεί να παίξει τη… μισή χρονιά με τους παίκτες που προπονούνται εδώ και εβδομάδες στο «Ηλίας Πούλλος». Με τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ θα κληθεί να θέσει τις βάσεις για μια αλλιώτικη σεζόν από αυτές που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Το πρόσφατο παρελθόν μας απέδειξε πως για την Ομόνοια η αρχή είναι κάτι περισσότερο από το ήμισυ του παντός, αφού το κακό ξεκίνημα των προηγούμενων τριών χρόνων καθόρισε και την παραπέρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Πορείες που ήταν αποκαρδιωτικές και από τις χειρότερες στην ιστορία του συλλόγου.
Φέτος οι «πράσινοι» καλούνται να το κάνουν αλλιώς. Είναι τεράστιας σημασίας να ξεκινήσουν με το δεξί το πρωτάθλημα και σε πρώτη φάση να μαζέψουν το απόλυτο των έξι βαθμών στα παιχνίδια με Ερμή (εντός) και Αναγέννηση (εκτός). Και αν το πετύχουν, τότε θα αποκτήσουν και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και δυναμική, ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα είναι αυξημένες και οι επιλογές του Άγγλου τεχνικού, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Μέχρι τότε, όμως, ο Τζον Κάρβερ και οι συνεργάτες του θα κληθούν να παίξουν τη… μισή χρονιά με αυτούς που έχουν.