Home TOP NEWS Τα μικρά παιχνίδια κρίνουν πρωταθλήματα

Τα μικρά παιχνίδια κρίνουν πρωταθλήματα

Σίγουρα δεν έχουν την αίγλη μεγάλων ντέρμπι, εκεί που το γήπεδο είναι γεμάτο, οι οπαδοί φτιάχνουν καταπληκτική ατμόσφαιρα και ένα γκολ μπορεί να βάλει τον ποδοσφαιριστή στις καρδιές των οπαδών για πάντα. Όπως όμως τα ντέρμπι, έτσι και τα μικρά παιχνίδια δίνουν μόνο τρεις βαθμούς. Και η μεγάλη ομάδα που τα διαχειρίζεται σωστά, που παίρνει το απόλυτο των βαθμών ή τελοσπάντων όσους περισσότερους μπορεί από αυτά, αυξάνει και τις πιθανότητες της για το πρωτάθλημα.


Μας το είχε πει άλλωστε και ο Κίλιαν Σέρινταν: “αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα βλέπουμε σαν τελικούς, να θυμόμαστε πως έχουν την ίδια αξία με τα ντέρμπι. Το πιο πιθανό είναι οι ανταγωνιστές σου να τα κερδίσουν, οπότε δεν μπορείς να αφήνεις βαθμούς πίσω”. Εκεί ακριβώς βρίσκεται όλη η ουσία. Η νίκη σε ένα ντέρμπι δημιουργεί ένα ξεχωριστό συναίσθημα, οι νίκες στα μικρά ματς όμως είναι αυτές που στο τέλος κάνουν τη διαφορά. Γιατί στα ντέρμπι όλα γίνονται, στα μικρά παιχνίδια κάθε βαθμός που χάνεται είναι σημαντικός γιατί ο ανταγωνιστής λογικά θα τον πάρει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκινάει το πρωτάθλημα έχοντας 5 παιχνίδια θεωρητικά εύκολα. Στα 5 είναι βέβαια και η Άχνα εκτός, εκεί που παραδοσιακά αφήνουμε βαθμούς, αλίμονο όμως αν τη θεωρήσουμε δύσκολο ματς επειδή αυτοκτονούσαμε πάντα στο παρελθόν. Η ομάδα μας πρέπει να μπει με τα 1000 στο πρωτάθλημα και να πάρει αν είναι δυνατόν το μέγιστο των βαθμών. Θα έχει κάνει έτσι το πρώτο βήμα για να θεωρηθεί διεκδικήτρια. Και μετά θα δει τα ντέρμπι με αυτοπεποίθηση.