Home TOP NEWS Απαντήσεις να δοθούν, ευθύνες να αποδοθούν

Απαντήσεις να δοθούν, ευθύνες να αποδοθούν

Εκεί που λες δεν υπάρχει πιο κάτω, ξεκινάει η δίκη του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίων του Δημήτρη Χριστόφια. Και ξαφνικά, όλα όσα για εκείνα μας δούλευαν για χρόνια οι εχθροί μας, όλα αυτά που διαψεύδονταν από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ακούγονται από τα χείλη ενός πρώην προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μπορεί να είναι όλα ψέματα και να χρησιμοποιούνται από τον κ. Νεοφύτους για λόγους τακτικής, μπορεί κάποια να ευσταθούν και κάποια όχι, μπορεί να είναι αλήθειες. Η ουσία δεν αλλάζει, η ζημιά έχει γίνει, για άλλη μια φορά ρεζιλίκια.


Τι άλλο εκτός από ρεζιλίκι για εμάς τους απλούς οπαδούς μπορεί να χαρακτηριστεί ότι ένας πρώην πρόεδρος μας ισχυρίζεται πως του έταξαν να αλλάξουν πολεοδομικές ζώνες για να πάρει το τεμάχιο στις Χαλεπιανές; Το ότι ισχυρίζεται πως τα συμβούλια δέχονται παρεμβάσεις από το αθλητικό γραφείο του ΑΚΕΛ και ότι η προεδρία του ουσιαστικά ήταν λόγω εκλογών; Δεν ξέρουμε τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο πως ισχύει και τι όχι, αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ διασύρεται.

Η επίσημη ΟΜΟΝΟΙΑ επέλεξε να μην τοποθετηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Το ΑΚΕΛ τόνισε πως θα περιμένει να αποφασίσει το δικαστήριο. Δεν μπορούμε προφανώς να ξέρουμε τι θα αποφασίσει, ούτε ποιες είναι οι πιθανότητες κάθε ενδεχόμενου. Ξέρουμε πως δεχθήκαμε άλλο ένα χαστούκι, ίσως μέχρι το επόμενο αφού η δίκη θα συνεχιστεί. Ξέρουμε επίσης πως ο κόσμος έχει κάθε δίκαιο να φωνάζει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται σε καμία πολιτική συζήτηση, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Και πως για αυτή τη κατάσταση πρέπει να δοθούν στο κόσμο επαρκείς απαντήσεις και να αναληφθούν ευθύνες. Και τα πιο πάνω δεν έρχονται ούτε από εχθρούς του κόμματος, ούτε από την απέναντι πλευρά. Έρχονται από ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που απλά δεν αντέχουν άλλο το διασυρμό.