Home TOP NEWS Εξαιρετικός αλλά όχι αρκετός

Εξαιρετικός αλλά όχι αρκετός

 


Δεν κατάφερε να αντισταθεί ιδιαίτερα στις ορέξεις των Βέλγων η Εθνική Κύπρου. Οι αντίπαλοι ήταν πιο ποιοτικοί ατομικά και ομαδικά και δίκαια έφυγαν από τη Λευκωσία με το διπλό. Ο δείκτης του σκορ μάλιστα θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος, αν η Κύπρος δεν είχε κάτω από τα δοκάρια τον εξαιρετικό ψες Κωνσταντίνο Παναγή. Ο τερματοφύλακας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας, έκανε σωρεία επεμβάσεων και νικήθηκε μόνο όταν προδόθηκε από την άμυνα του.

Τα τρία γκολ του Βελγίου, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προήλθαν από ριμπάουντ. Ο Παναγή και στα τρία πολύ δύσκολα σουτ του αντίπαλου έκανε τη δουλειά του, οι αμυντικοί του όμως δεν αντέδρασαν σωστά με αποτέλεσμα ο Λουκάκου και ο Καράσκο να σκοράρουν εύκολα τέρματα, με τον Κωνσταντίνο ουσιαστικά εξουδετερωμένο. Πέραν των τριών αυτών πολύ καλών επεμβάσεων, ο Παναγή είχε άλλες 5 αποκρούσεις σε σουτ στο τέρμα, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής και ενός πέναλτι. Θετικές ήταν και οι εξόδοι του.

Γενικώς ξέραμε από πριν το ματς πως οι ικανότητες του Παναγή θα δοκιμαστούν σε αυτό το παιχνίδι, λόγω της ποιότητας των Βέλγων. Όντως ο αντίπαλος επιτέθηκε ταχύτατα και κατά διαστήματα κατά κύματα, ο νεαρός πορτιέρο όμως στάθηκε πολύ καλά. Το γεγονός πως το γράφουμε σε ματς που δέχθηκε τρία τέρματα, δείχνει τον όγκο της δουλειάς που είχε να αντιμετωπίσει.