Home TOP NEWS Κλέιτον: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν η ομάδα κερδίζει»

Κλέιτον: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν η ομάδα κερδίζει»

 


Λίγο ακόμη χρόνο ζήτησε ο Σίλβα Κλέιτον και ο κόσμος θα δει μια βελτιωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μιλώντας στον Στέλιο Δημοσθένους (SPORTDAY) ανέφερε πως είναι ευχαριστημένος μόνο όταν η ομάδα κερδίζει, τονίζοντας όμως πως στο παιχνίδι είναι και οι ήττες. Πρόσθεσε παράλληλα πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, θα κάνουν ότι μπορούν για να αφήνουν ικανοποιημένους τους φιλάθλους.

Βρίσκεσαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ εδώ και δύο μήνες. Πώς ήταν η προσαρμογή σου και ποια εικόνα έχεις σχηματίσεις για το σύλλογο;
«Πάντα η αρχή είναι δύσκολη. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο, όπου και να βρίσκεσαι. Εμένα με βοηθάει που γνωρίζω καλά τη γλώσσα. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν πολύ καλά, οι άνθρωποι της ομάδας και οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Είναι θέμα χρόνου να βγει και μέσα στο γήπεδο αυτό το καλό κλίμα που υπάρχει. Έχουμε μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας να το πετύχουμε. Η αλήθεια είναι πως αυτές τις δύο αγωνιστικές η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που περιμέναμε, αλλά εγώ εμπιστεύομαι τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα αλλά και τον εαυτό μου».

Αγωνίζεσαι στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του επιτελικού μέσου;
«Η θέση που αγωνίζομαι είναι ίσως η πιο σημαντική στο παιχνίδι. Είναι μια θέση που ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, αν δεν είσαι σε καλή μέρα, δυσκολεύεις όλη την ανάπτυξη της ομάδας και εννοείται το σκοράρισμα. Στο αμυντικό κομμάτι είναι επίσης σημαντική, εμείς δίνουμε το πρώτο βήμα στην άμυνα, που είμαστε πιο ψηλά. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ».

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της χρονιάς από τον εαυτό σου, αλλά και από την ΟΜΟΝΟΙΑ;
«Εγώ είμαι ευχαριστημένος όταν η ομάδα κερδίζει. Δεν με ενδιαφέρει τι θα καταφέρω προσωπικά. Αυτό που με απασχολεί είναι τι θα κάνει η ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να γίνουμε μια ομάδα που πολύ δύσκολα μπορείς να κερδίσεις. Κοίταξε, θα έρθουν και οι ήττες. Όταν χάσεις όμως, να πας να δώσεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο και να νιώθεις πως έδωσες ό,τι μπορούσες. Να πεις χάσαμε όχι γιατί δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά γιατί αυτοί ήταν καλύτεροι από εμάς».

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περιμένει πολλά από τον Σίλβα Κλέιτον στο γήπεδο. Τι θα ήθελες να του πεις;
«Είναι λογικό ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να είναι απαιτητικός. Έχει αρκετά χρόνια να πανηγυρίσει επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Θα πω κάτι. Δεν είναι εύκολο για τον καθένα να καταλάβει πως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις κτίσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν είναι εύκολο να ταιριάξουν τόσοι νέοι ποδοσφαιριστές μέσα σε μια εβδομάδα ή 20 μέρες. Θέλει χρόνο για να συμβεί. Λίγο χρόνο ακόμη και θα δείτε στο γήπεδο. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις για τη συνέχεια;
«Είναι υποχρέωση μας να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Πρέπει να τα δίνουμε όλα και αυτό δεν το βλέπω μόνο εγώ, αυτό είναι που θέλουν όλοι στην ομάδα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπεις στο γήπεδο, να ευχαριστηθείς το ποδόσφαιρο και να κερδίσεις, να δώσεις χαρά στον κόσμο που σε στηρίζει. Ακόμη δεν δώσαμε αυτό που μπορούμε στο γήπεδο, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί»
.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν κράτησε όσο θέλατε. Ποιος θεωρείς ήταν ο κύριος λόγος που ήρθε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του EuropaLeague;
«Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη τότε. Για να είμαι ειλικρινείς ούτε εγώ ήμουν έτοιμος. Αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές ήρθαν μετά να βοηθήσουν, θέλαμε λύσεις. Παρόλα αυτά το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Σημειώσαμε τρία γκολ μέσα στην έδρα μας, αλλά δεν ήταν αρκετό, σε αυτά τα παιχνίδια δυστυχώς πληρώνεις το κάθε λάθος. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να δουλέψουμε για τη συνέχεια. Όλοι προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις. Εγώ πιστεύω πως κανένας δεν είναι εδώ για να χάσει. Όλοι θέλουν να κερδίσουν. Όλοι θέλουν να ζήσουν πράγματα με την ΟΜΟΝΟΙΑ, να γράψουν ιστορία. Με σκληρή δουλειά, θέληση και αυτοπεποίθηση μπορούμε να πετύχουμε πολλά».