Home TOP NEWS Μια χαρά κερδίζει με Κύπριους

Μια χαρά κερδίζει με Κύπριους

Ο Κωνσταντίνος Παναγή ήταν πάλι κάτω από το τέρμα και η μια κακή στιγμή του στο παιχνίδι (που δεν στοίχισε) δεν είναι ικανή να σβήσει τις εξαιρετικές του αποκρούσεις. Ο Σάκης Κύπρου με 2-3 ενέργειες, μας έκανε να αναρωτιόμαστε γιατί έφυγε ευθύς εξαρχής, αφού είμαστε βέβαιοι πως με την προσαρμογή στις απαιτήσεις και το υψηλότερο επίπεδο θα βοηθήσει. Ο Φάνος Κατελάρης μπήκε σαν αλλαγή στον πιο νευραλγικό χώρο του γηπέδου, ως μοναδικός αμυντικός χαφ, με το σκορ στο 1-1 και μια χαρά στάθηκε. Οι Φυλακτού-Φιλιώτης έδωσαν το φρεσκάρισμα που έψαχνε ο Κάρβερ για να διατηρηθεί το 1-2.


Τονίζουμε πως διαχρονική άποψη μας, είναι πως πρέπει να παίζουν πάντα οι καλύτεροι, είτε Κύπριοι είτε ξένοι. Όποιος φοράει το τριφύλλι στο στήθος και το τιμάει για μας είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Απλά για χρόνια, όλες οι ομάδες συμπεριλαμβανομένης της δικής μας, διστάζουν να εμπιστευτούν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Μια χαρά κέρδισε όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ χθες, τελειώνοντας το παιχνίδι με 5 Κύπριους στην εντεκάδα της και μάλιστα όλοι τους κάτω των 25 ετών. Οπότε ας αποβάλουμε σιγά σιγά τα κόμπλεξ μας και να τους πιστέψουμε.

Προφανώς δεν ζητάμε να δούμε εντεκάδα μόνο με Κύπριους από εβδομάδας. Θέλουμε όμως να συνεχίσουν να παίρνουν λεπτά, να έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Κάποιοι μπορεί να γίνουν παίκτες της διαφοράς, άλλοι απλά ρολίστες, χρειάζονται όμως και οι δυο κατηγορίες. Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ καταφέρει κάποια στιγμή να έχει 10 Κύπριους που μπορούν να σταθούν επάξια, είμαστε σίγουροι πως θα διεκδικήσει ξανά τίτλους. Πιο πάνω αναφέραμε 5, δεν έπαιξαν χθες Χριστοφή, Ρουσιάς και Δημητρίου, οπότε αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας ούτε όνειρο θερινής νυκτός. Πρόγραμμα θέλει.