Home TOP NEWS Όσο η εικόνα είναι κακή, μοιάζουν δευτερεύοντα τα υπόλοιπα

Όσο η εικόνα είναι κακή, μοιάζουν δευτερεύοντα τα υπόλοιπα

Το “πρότζεκτ” το οποίο έχει ξεκινήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ από τις αρχές καλοκαιριού, όπως έχει γραφτεί και λεχθεί επανειλημμένα, δεν αφορά μόνο την μεταγραφολογία. Δεν αφορά μόνο ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν από το ρόστερ, αλλά στόχο έχει να κτίσει τις δομές του ποδοσφαιρικού τμήματος (από το μηδέν), να το οργανώσει έτσι ώστε σε βάθος χρόνου, να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Να μπορεί να σταθεί όρθιο, ανεξάρτητα από τα άτομα τα οποία το στελεχώνουν, επειδή θα προϋπάρχουν οι δομές και οι διαδικασίες.


Σύμφωνα με τα όσα λένε ποδοσφαιριστές και προσωπικό, σε αυτούς τους τομείς έχει γίνει δουλειά. Ακόμα και ο Κάρβερ έλεγε πρόσφατα πως φεύγοντας οποιαδήποτε στιγμή θέλει να νιώθει ότι άφησε κάτι πίσω του. Εμείς από την πλευρά μας, γράψαμε επανειλημμένα πως πρέπει η εικόνα μέσα στο γήπεδο, να αγοράσει χρόνο για όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται χρόνο να αποδώσουν. Και δυστυχώς η εικόνα εντός γηπέδου κάνει ακριβώς το αντίθετο, κινδυνεύει να βάλει ημερομηνία λήξης στην προσπάθεια. Γιατί αυτό που παρακολουθούμε τις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Γενικώς είμαστε τόσο ψύχραιμοι στις αντιδράσεις μας που πολλές φορές κατηγορούμαστε. Όταν όμως κόντρα σε Ερμή, Αναγέννηση και Δόξα διαδοχικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ αδυνατεί να επιβληθεί, αδυνατεί να παίξει ορθολογιστικό ποδόσφαιρο και σηκώνει συνεχώς τη μπάλα ψηλά, αδυνατεί να μπει συνδυασμένα στο κουτί του αντιπάλου, ε υπάρχει πρόβλημα και είναι πολύ σοβαρό. Παίξαμε κόντρα σε τρεις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους και οι οποίες έκαναν σε μικρά διαστήματα των αγώνων τα βασικά, απλά τα βασικά. Και όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν τόσο χλωμή και άοσμη, που δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε το φαβορί από το αουτσάιντερ, τον μεγάλο από τον μικρό. Τραγικά πράγματα να λέμε για την ομάδα μας, αλλά μας υποχρεώνει η εικόνα.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Κάρβερ υποτίμησε το επίπεδο ή αν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ή αν αυτή είναι η φιλοσοφία του, με τη μπάλα να σηκώνεται συνεχώς από το έδαφος (σε αυτό δεν τον βοηθά καθόλου και η ανυπαρξία του Κλέιτον, αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στον προβληματικό άξονα). Εκείνο που ξέρουμε είναι πως όσο η εικόνα στο γήπεδο είναι τόσο κακή, δεν μπορούμε να μιλάμε για όλα όσα γίνονται σε επίπεδο οργάνωσης. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, αυτό βλέπει ο κόσμος κάθε εβδομάδα και από κει περνάει η ψυχολογία του. Και οι Νταμπίζας-Κάρβερ, οι βασικοί υπεύθυνοι για την στελέχωση και την τακτική οργάνωση της ομάδας, καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και αν βρουν το λάθος. Η εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι απαράδεκτη και αν συνεχίσει το ίδιο το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι εξάδα. Και είναι λυπηρό πως χρησιμοποιήσαμε την πιο πίσω πρόταση για την ΟΜΟΝΟΙΑ.