Home TOP NEWS Κλειδί η μεσοαμυντική λειτουργία

Κλειδί η μεσοαμυντική λειτουργία

Δεν είναι μυστικό, ότι περισσότερο από όλες τις αδυναμίες της, μέχρι στιγμής η ΟΜΟΝΟΙΑ πλήρωσε την αμυντική. Οι αντίπαλοι μας φτιάχνουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες από όσο δικαιολογεί το μέγεθος μας ή η απόδοση τους και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα δικά μας κενά. Σήμερα έχουμε ντέρμπι και ο Απόλλωνας αναμένεται να παραταχθεί με 4-4-2 και τους Γκιέ Γκιέ – Μαγκλίτσα επιθετικό δίδυμο, με τον Άλεξ Ντα Σίλβα πίσω τους. Ξεκάθαρα το πώς θα δουλέψουμε μεσοαμυντικά είναι κλειδί.


Η ΟΜΟΝΟΙΑ οφείλει να είναι πολύ πιο συμπαγής στον μεσοαμυντικό χώρο από ότι σε προηγούμενα ματς και οι παίκτες της πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Τα λάθη σε οποιοδήποτε ματς απαγορεύονται, στα ντέρμπι όμως πολύ δύσκολα διορθώνονται. Αν για παράδειγμα δεχθούμε δυο εύκολα γκολ σαν αυτά με την Καρμιώτισσα ή την Αναγέννηση, το εγχείρημα ανατροπής του σκορ θα είναι πολλαπλάσιου βαθμού δυσκολίας από ότι στα παιχνίδια αυτά. Ας μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν δουλέψουμε σαφώς καλύτερα μεσοαμυντικά, δεν έχουμε και πολλές ελπίδες.

Με όσα έδειξε στις προπονήσεις ο Κάρβερ, δεν θα αλλάξει πολλά όσον αφορά τα πρόσωπα στον μεσοαμυντικό χώρο. 1 άντε 2 αλλαγές σε άμυνα και μεσαία γραμμή, κάτι που δείχνει πως περιμένει από το σύνολο γενικότερα να αποδώσει καλύτερα όσον αφορά αυτό το στοιχείο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει στο μυαλό της να έχει πρώτα το μηδέν παθητικό, αυτό έδειξαν τα προηγούμενα παιχνίδια.