Home TOP NEWS Match Report: Ανώτερη και νικήτρια

Match Report: Ανώτερη και νικήτρια

 


Σαφώς ανώτερη από την Ανόρθωση η ΟΜΟΝΟΙΑ, κέρδισε με 2-0 πέτυχε την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι και μαζί χρόνο για βελτίωση. Η ομάδα μας κινδύνεψε ελάχιστα σε όλο το παιχνίδι και κράτησε για πρώτη φορά φέτος το μηδέν παθητικό.

Α’ ημίχρονο

Με την Ανόρθωση να προσπαθεί να πιέσει ξεκίνησε το παιχνίδι, χωρίς πάντως να δούμε κάτι αξιοσημείωτο ως το μισάωρο. Ένα σουτ του Κλέιτον από καλή θέση στο 20′ που έφυγε ψηλά άουτ, ήταν ότι είχε να επιδείξει η ομάδα μας σε αυτό το διάστημα, ενώ η Ανόρθωση απάντησε με τον Γκονσάλβες, τον οποίο όμως ο Παναγή πρόλαβε στην έξοδο. Κατά τα άλλα προϋποθέσεις υπήρχαν ειδικά μέσω στημένων φάσεων (κυρίως κόρνερ), μεγάλη φάση όμως δεν σημειώθηκε.

Η πρώτη μεγάλη ήρθε στο 33′. Ο Κατελάρης βρήκε με κάθετη τον Σέρινταν που την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ έκανε τακούνι στην κίνηση, προ της γραμμής όμως απέκρουσε αμυντικός. Δυο λεπτά μετά ήρθε νέα σπουδαία ευκαιρία, χάρη σε έμπνευση του Κλέιτον. Η μπάλα έφτασε πλάγια στον Βραζιλιάνο που έκανε όμορφο διαγώνιο σουτ, η στρογγυλή θεά δεν του έκανε το χατήρι όμως, αφού έφυγε συρτά, σύρριζα δίπλα στο δοκάρι του Κόπριβετς. Το κρεσέντο της ομάδας μας συνεχίστηκε και στο 38′ αφού αναπτύχθηκε υπέροχα, ο Σοϊλέδης βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Ντάρμπισαϊαρ που μόνος δεν βρήκε καλά τη μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να φύγει έξω.

Τελικά το σκορ άνοιξε από την άσπρη βούλα. Ο Σέρινταν έπαιξε κάθετα τον Ντάρμπισαϊαρ, που ντρίπλαρε τον Κόπριβετς, ο οποίος τον ανέτρεψε καθαρά. Ο Σωτηρίου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, ο Σέρινταν ανέλαβε την εκτέλεση και με σουτ στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0. Δίκαιη εξέλιξη, με βάση την εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Το 1-0 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Β’ ημίχρονο

Με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ανόρθωσης στο παιχνίδι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 50′ ο Οικονομίδης μπήκε στη περιοχή μας, έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Σιβού έπιασε την κεφαλιά. Ο Κωνσταντίνος Παναγή ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε ασταθώς για να διώξει μακριά ο Φλορέσκου. Τρία λεπτά μετά ο Σέρινταν δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια, με τη μπάλα να περνάει όμως άουτ. Άουτ έφυγε και μια κεφαλιά του Οικονομίδη στο 56′.

Αφού η Ανόρθωση δεν σκόραρε ούτε στην δεύτερη της αξιόλογη επίθεση, τιμωρήθηκε από τον Κλέιτον δυο λεπτά μετά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αναπτύχθηκε όμορφα, ο Φυλακτού άφησε στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος μας υπενθύμισε την κλάση του. Άδειασε πανέμορφα ένα αμυντικό και με σουτ από το ύψος της περιοχής, έγραψε το 2-0 για την ομάδα μας. Η Ανόρθωση προσπάθησε να απαντήσει όμως το σουτ του Γκονσάλβες στο 60′ έφυγε άουτ.

Στο 61′ λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ η ομάδα μας. Ο Κλείτον έδωσε στο Σέρινταν και αυτός με την πρώτη στο Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος κέρδισε κάποια μέτρα, σούταρε συρτά έξω από τη περιοχή, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Ίδια κατάληξη, αν και το σουτ δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνο, είχε και μια προσπάθεια του Ράγιος στο 68′.

Το παιχνίδι κυλούσε με την Ανόρθωση να αδυνατεί να απειλήσει και την ΟΜΟΝΟΙΑ να βρίσκει χώρους, ακόμα και όταν το σχήμα άλλαξε σε 4-3-3. Στο 75′ ο Σέρινταν έκανε υπέροχη κίνηση αδειάζοντας με ποδιά τον Γκάμπριελ, αντί όμως να δώσει στον μόνο Φυλακτού, έψαξε τον Ντάρμπισαϊαρ με αποτέλεσμα να αποκρούσει ο Κόπριβετς.

Κόντρα στην γενικότερη εικόνα του αγώνα πάντως, η Ανόρθωση έφτιαξε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει στο 80. Ο Ράγιος μπήκε από πλάγια στη περιοχή, γύρισε στον Οικονομίδη που από το ύψος του πέναλτι έκανε πλάσα, αλλά είδε το Κατελάρη να αποκρούει.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε τον έλεγχο μέχρι το τέλος και κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

Συμπερασματικά

Θετική η νίκη, θετικό και το ότι χωρίς να παίξει τη μεγάλη μπάλα, η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη του αντιπάλου. Ασφαλώς είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε το κλισέ “μια νίκη δεν σημαίνει τίποτα”, καθώς και ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα μας με αυτήν. Απαιτείται συνέχεια, απαιτείται βελτίωση, απαιτούνται μαζεμένα καλά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε.