Home TOP NEWS Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

 


Πάει και το ντέρμπι λοιπόν και δυστυχώς, ούτε σε αυτό ήρθε η αντίδραση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τελειώνοντας επίσημα τις όποιες ψευδαισθήσεις. Θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στο τραγικό λάθος της διαιτησίας που έφερε το πέναλτι επιστημονικής φαντασίας του Απόλλωνα, ελλοχεύει ο κίνδυνος όμως αν το κάνουμε να χάσουμε τα σημαντικά. Αυτά που λένε πως μόνο έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός χάσαμε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη (το αντίθετο, στο δεύτερο μέρος η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σαφώς ανώτερη), κυρίως χάρη στα αμυντικά κενά που βλέπουμε από τα μέσα Ιουλίου και δεν λένε να διορθωθούν.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα, η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτή είναι. Με φοβερά κενά στο κέντρο της άμυνας ελέω λαθών στον σχεδιασμό, με πιο δραστήριο παίκτη εκ των τεσσάρων στο κέντρο, τον 20χρονο Φάνο Κατελάρη που ντεμπούταρε στην εντεκάδα και ενώ από το καλοκαίρι φωνάζαμε για έλευση κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου εντεκάδας. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, από τότε φωνάζαμε πως η όποια μεταγραφή δεν έπρεπε να κλέψει ευκαιρίες από το Φάνο, οπότε για προσθαφαίρεση στο χώρο μιλούσαμε. Όταν ξεκινάς στο 10ο επίσημο σου αγώνα, σε ένα ντέρμπι, με βασικό κεντρικό αμυντικό ένα αμυντικό μέσο που εκ των πραγμάτων ήταν μάλλον και η καλύτερη επιλογή που είχες, ε πρέπει να παραδεχθείς πως έκανες σοβαρά λάθη στον προγραμματισμό, τουλάχιστον για τη θέση.

Δεν είδαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε σήμερα, δυστυχώς. Η φιλότιμη προσπάθεια κάποιων παικτών, ακόμα και η ανωτερότητα από τον Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος, δεν ήταν ικανή να καμουφλάρει τα μεσοαμυντικά προβλήματα. Απλά το σημερινό ντέρμπι ήταν το οριστικό τέλος των ψευδαισθήσεων, όταν συγκεκριμένες αδυναμίες είναι τόσο κτυπητές. Ο Απόλλωνας δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, ούτε έκανε κάτι φοβερό. Απλά εκμεταλλεύτηκε ότι εκμεταλλεύονταν όλοι οι άλλοι που παίξαμε ως τώρα (συν το τραγικό λάθος της διαιτησίας), έχει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ του από τους προηγούμενους αντιπάλους μας και πήρε μια νίκη σε ντέρμπι.

Με την επόμενη ευκαιρία για διορθώσεις όσον αφορά το ρόστερ να είναι το Γεννάρη, δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο μπορεί να φτιάξει η ομάδα. Το σχεδόν βέβαιο είναι πως μέχρι τότε, ο πήχης των προσδοκιών πέφτει απότομα τουλάχιστον μέχρι (και αν) δούμε ουσιαστική βελτίωση στον τομέα. Έχουμε και καλά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε κάποια από αυτά, οι αδυναμίες είναι κτυπητές όμως και δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε.