Home TOP NEWS Θα ήταν πέντε με τον “Όνη”

Θα ήταν πέντε με τον “Όνη”

 


Ο Ονησίφορος Ρουσιάς, δεν χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσει στο παιχνίδι ο Σοϊλέδης ζήτησε αλλαγή και μπήκε στο παιχνίδι ο Καρλίτος. Αν γινόταν κανονικά η αλλαγή, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τελείωνε ένα νικηφόρο ντέρμπι, έχοντας πέντε Κύπριους ποδοσφαιριστές στην εντεκάδα της. Στον αγωνιστικό χώρο ήταν ήδη οι Κωνσταντίνος Παναγή και Φάνος Κατελάρης που ξεκίνησαν και στην εντεκάδα, ενώ σαν αλλαγή πέρασαν οι Γεράσιμος Φυλακτού και Δημήτρης Χριστοφή.

Ίσως κάποιοι θεωρούν πως αυτό δεν λέει πολλά, η δική μας άποψη είναι πως οι Κύπριοι στο τέλος είναι που κάνουν τη διαφορά. Είναι παίκτες που μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε μια ομάδα, που συνήθως αμείβονται με λιγότερα λεφτά από ότι οι ξένοι συνάδελφοι τους και που λόγω κουλτούρας αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα τα θέλω του κόσμου και τις απαιτήσεις του συλλόγου που εκπροσωπούν.

Σε ένα μαραθώνιο 36 αγωνιστικών (μαζί με τα πλέι οφ) οι ομάδες που έχουν τους περισσότερους ποιοτικούς Κύπριους, έχουν και περισσότερες πιθανότητες να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα βάθους και επιλογών. Αν μάλιστα οι Κύπριοι καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά, η ομάδα τους αποκομίζει αυτόματα και πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέραν των πέντε που προαναφέραμε, συμπεριλαμβάνει συνήθως στις αποστολές της και τους Κύπρου, Δημητρίου, Παναγιώτου, ενώ μέλη της πρώτης ομάδας θεωρούνται και οι νεαροί Φραγκέσκου, Ιβανόφ και Χριστοδούλου. Καλή βάση δηλαδή για να κτιστεί σιγά σιγά κορμός.

game7-omonoia-anorthosis (133)