Home TOP NEWS Match Report: Απαράδεκτη νικήτρια

Match Report: Απαράδεκτη νικήτρια

Μέτρια για ένα ημίχρονο, απαράδεκτη το δεύτερο η ΟΜΟΝΟΙΑ, έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕΖ χάρη σε ένα γκολ του Χριστοφή και μια εκπληκτική απόκρουση του Χριστοδούλου στις καθυστερήσεις. Η ομάδα μας είχε την υπεροχή στο 1ο ημίχρονο και μπήκε δίκαια μπροστά στο σκορ, είχε όμως κάκιστη εικόνα στο δεύτερο και φλέρταρε έντονα με την γκέλα. Κέρδισε, αλλά προβλημάτισε η ΟΜΟΝΟΙΑ.


Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στο γήπεδο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Το πέτυχε μάλιστα μόλις στο 4′ όταν ο Ντάρμπισαϊαρ δέχθηκε κάθετη πάσα, πλάσαρε εύστοχα και σκόραρε, αλλά ο επόπτης το ακύρωσε λανθασμένα. Στο 6′ ο Κλέιτον έκανε σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να κοντράρει και στην αντεπίθεση η ΑΕΖ απάντησε με τον Πάγκαλο που έκανε καλό σουτ και είδε τον Παναγή να αποκρούει.

Στο 11′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Χριστοφή έκανε όμορφη κούρσα, γύρισε στον Ντάρμπισαϊαρ, αλλά λίγο πριν σκοράρει ο Ματ, αμυντικός απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Κλέιτον σημάδεψε το δοκάρι, έτσι δεν ήρθε ούτε με αυτό τον τρόπο το γκολ.

Από το σημείο αυτό μέχρι το 25′ η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατούσε τη μπάλα, αλλά δεν γινόταν απειλητική. Η ΑΕΖ αντίθετα είχε μια καλή ευκαιρία, με σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 16′. Στο 25′ ο Κλέιτον έκανε καλή κίνηση πριν πλασάρει όμως είδε αμυντικό να του κλέβει τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό όμως το σκορ άνοιξε. Ο Χριστοφή ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με ψηλοκρεμαστή πλάσα έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Χρυσοστόμου δεν μπορούσε να αντιδράσει, κάνοντας το 0-1.

Το γκολ βοήθησε την ΟΜΟΝΟΙΑ όσον αφορά τη τακτική αν και οι μεγάλες φάσεις και πάλι δεν ήταν πολλές. Στο 29′ πάντως ο Τουρέ απείλησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, που έφυγε άουτ. Άουτ, έφυγε και ένας κεραυνός του Χριστοφή στο 34′. Η τελευταία φάση στο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΖ και ήταν η πιο σημαντική της. Μετά από κόρνερ στο 44′, ο Σκόπλιακ έκανε πλάσα από κοντά και βρήκε ευτυχώς τον Παναγή σε ετοιμότητα να μπλοκάρει.

Β’ ημίχρονο

Με μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με την ΑΕΖ, ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του Τσούκα ο Φελισιέ βρέθηκε στην περιοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και με ένα πολύ δυνατό σε δύναμη σουτ, σημάδεψε το δοκάρι. Και η επόμενη φάση ανήκε στην ΑΕΖ με φάουλ του Αουρέλιο στο 54′ να αποκρούεται εύκολα από τον Παναγή.

H OMONOIA δεν ήταν καθόλου καλή στο β’ ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΖ να το πιστέψει. Η πίστη του αντιπάλου μάλιστα αυξήθηκε στο 67′ όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε με δέκα παίκτες. Μετά από κάθετη πάσα στον Πάγκαλο, ο Παναγή βγήκε εκτός της περιοχής του και ανέτρεψε τον Ελλαδίτη επιθετικό. Η μπάλα κατέληξε στον Κωνσταντινίδη, ο τερματοφύλακας μας έπρεπε να δεχθεί κίτρινη, η ουσία όμως είναι πως ο Τσούκας διάβασε διαφορετικά τη φάση και τον απέβαλε.

Πέραν από κάποια σουτ του Χριστοφή και του Φλορέσκου που δεν ανησύχησαν το Χρυσοστόμου, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κατάφερε να απειλήσει την ΑΕΖ στο β’ μέρος, ενώ πλέον έπαιζε και με δέκα παίκτες. Η ΑΕΖ αντίθετα είχε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις. Ο Πάγκαλος στο 90+’1 έκανε πολύ δυνατό σουτ, ο νεαρός Χριστοδούλου όμως απογειώθηκε και έσωσε την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συμπερασματικά

Το τρίποντο ήρθε, αλλά νιώθουμε όλοι σαν να χάσαμε. Η εικόνα του β’ ημιχρόνου μας πάει πίσω στις πρώτες αγωνιστικές. Καλοδεχούμενο το τρίποντο, αλλά απαράδεκτη η εικόνα. Ελπίζουμε να ήταν μια κακή παρένθεση στην ανοδική πορεία της ομάδας.