Home TOP NEWS Κόουτς τον εκθέτεις και εκτίθεσαι

Κόουτς τον εκθέτεις και εκτίθεσαι

Κάποιος μπορεί να σταθεί μόνο στην απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Δημήτρη Χριστοφή στις καθυστερήσεις του ψεσινού ματς, για να σχολιάσει την απόδοση του Κύπριου μεσοεπιθετικού. Εμείς προτιμούμε να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν για άλλο ένα ματς μες το 2017 τραγική και πίσω στο σκορ. Ο προπονητής άλλαξε το σχήμα από ρόμβο σε 4-2-3-1 και πέρασε τον Χριστοφή στο ματς σε ρόλο δεξιού ακραίου. Ο Χριστοφή δημιούργησε κινδύνους και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε το ζητούμενο.


Τρεις φάσεις κάναμε όλες κι όλες. Στην μια ο Δημήτρης απείλησε με σουτ που έγλυψε το δοκάρι. Στη δεύτερη έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Ντάρμπισαϊαρ που ισοφάρισε. Στην τρίτη πάλι ο ίδιος, έχασε τεράστια ευκαιρία. Κάτι παρόμοιο δεν έγινε και κόντρα στη Δόξα; Σίγουρα δεν έγινε κάτι τέτοιο πάντως όταν ο Χριστοφή περνάει αλλαγή σαν επιθετικός σε 4-4-2, στο τελευταίο με τον Απόλλωνα δεν τον ένιωσε καθόλου ο αντίπαλος. Πέραν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ (και σε αυτό στη φάση που έκανε τη διαφορά ο Δημήτρης κινήθηκε σαν κλασσικός εξτρέμ στο δεξί άκρο) δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη φορά που να κατάφερε να δείξει την αξία του σε αυτό το ρόλο ο Χριστοφή.

Και κάπου εκεί μπαίνει η μεγάλη απορία, γιατί να συνεχίζει ο προπονητής του να τον εκθέτει και να εκτίθεται και ο ίδιος παράλληλα. Στον πρόλογο μας γράψαμε για κακές εμφανίσεις μες το 2017, εσκεμμένα. Βλέπετε με το νέο έτος ο Κάρβερ δεν έχει στη διάθεση του τον Τουρέ και η ΟΜΟΝΟΙΑ αδυνατεί να αποδώσει παίζοντας με 4-4-2 ρόμβο. Ούτε ο Φλόρες, ούτε ο Κατελάρης μπόρεσαν να παίξουν το ρόλο του Μπλάτι σαν κεντρικοί μέσοι και μάλιστα όταν δεν παίζει ο Κατελάρης αμυντικό χαφ (επειδή μεταφέρθηκε σε ρόλο κεντρικού μέσου), δεν έχουμε ούτε “κυμματοθραύστη”, τον παίκτη που θα λειτουργήσει σαν τελευταία προστασία της αμυντικής τετράδας.

Οπότε ρωτάμε ξανά, γιατί αυτή η επιμονή με το ρόμβο, όταν αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πως δυσκολευόμαστε να τον δουλέψουμε σωστά και όταν μέσω αυτού βγάζουμε ουσιαστικά νοκ άουτ, ένα από τους καλύτερους μας παίκτες, τον Χριστοφή. Δεν είναι μόνο φαινόμενο του χθεσινού ματς, το λέμε ξανά. Γιατί να μην συνυπάρξουν Σέρινταν, Ντάρμπισαϊαρ και Τζίμης στην επίθεση αφού κάτι δεν κάνει κλικ αυτή τη στιγμή;