Home TOP NEWS Match Report: Πέταξε τη νίκη από στημένα

Match Report: Πέταξε τη νίκη από στημένα

 


Μία μεγάλη νίκη πέταξε στα σκουπίδια απόψε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι πράσινοι είχαν προηγηθεί με 2-0 της Ανόρθωσης με πρωταγωνιστική τον Χριστοφή, όμως η άμυνα και πάλι έκανε λάθη, αυτή τη φορά σε δύο πανομοιότυπες φάσεις σε στημένα της Ανόρθωσης. 2-2 το τελικό σκορ.

Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές και γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Κάρβερ παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 αλλαγές στον άσσο και τα άκρα της άμυνας, χωρίς τον Κλέιτον και με ακραίους μεσοεπιθετικούς Σέρινταν και Χριστοφή.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Χριστοφή υπενθύμισε σε όλους μας τι μπορεί να κάνει. Πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης, επιτέθηκε κατά μέτωπο, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε μόνο με τον Κόπριβετς τον Μαργκάσα και ο Ρενάτο πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-1. Η Ανόρθως δεν σάστισε και μέχρι το 10′ κρατούσε περισσότερο μπάλα και κυρίως από τα πλάγια προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, χωρίς πάντως να φτιάξει μεγάλη φάση.

Αυτή ήρθε τελικά στο 12′. Αρχικά η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι με τον Καλό, σε φάση που ο Νικολαΐδης υπέδειξε κόρνερ. Ο Φιλιώτης που μάρκαρε τον επιθετικό της Ανόρθωσης δεν βρήκε μπάλα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ούτε αν βρήκε τον αντίπαλο, αφού έβαλε το πόδι κάτω. Στην εκτέλεση του κόρνερ οι επιθετικοί της Κυρίας προσπάθησαν δύο φορές να σκοράρουν από κοντά και είδαν τους αμυντικούς μας να τους κοντράρουν.

Η επόμενη μεγάλη φάση ανήκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ στο 23′. Ο Κατελάρης έβγαλε όμορφα την ομάδα από την άμυνα και εδωσε στο Χριστοφή που είχε χώρο μπροστά του. Ο Τζίμης έκανε μια από τις γνωστές του κούρσες, σήκωσε κεφάλι και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον μόνο Ντάρμπισαϊαρ. Ο Ματ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και απώλεσε μια ευκαιρία εύκολη για την κλάση του.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι δυο ομάδες είχαν αρκετές προϋποθέσεις αλλά και ημιτελείς προσπάθειες όταν έφταναν στην αντίπαλη περιοχή. Μόνη αξιοσημείωτη φάση, ένα πολύ καλό σουτ του Γκονσάλβες στη γωνιά του Παναγή στο 43′ το οποίο ο Κύπριος τερματοφύλακας απέκρουσε με υπερένταση.

Β’ ημίχρονο

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η επανάληψη λόγω έντασης στο ημίχρονο. Αυτή τη φορά η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στην Ανόρθωση στο 47′, όταν από λάθος υπόδειξη φάουλ του επόπτη, ο Καλδερόν βρέθηκε σε απειλητική θέση στο κουτί μας αλλά πλάσαρε άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε, με μια ακόμα μεγαλύτερη. Ο Χριστοφή έκανε πλάκα στην άμυνα της Ανόρθωσης από δεξιά, έβγαλε συστημένη μπαλιά στον Όρσουλιτς που έκανε κεφαλιά στο δοκάρι του Κόπριβετς.

Ο Τζίμης είχε ένα εξαιρετικό βράδυ παίζοντας στη φυσική του θέση και το απέδειξε σκοράροντας στην επόμενη μεγάλη φάση του ματς. Στο 66′ ο Σέρινταν έκανε κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο Ντάρμπισαϊαρ που με σέντρα βρήκε τον Χριστοφή στο κέντρο της άμυνας του αντιπάλου. Ο Χριστοφή με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα να κτυπήσει στο δοκάρι και να αναπαυθεί στο βάθος των δικτύων του Κόπριβετς κάνοντας το 0-2.

Το παιχνίδι πάντως είχε πολύ δρόμο ακόμα. Η Ανόρθωση δεν το έβαλε κάτω και απάντησε σχετικά άμεσα. Στο 70′ μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Βίκτορ -που φάνηκε να σπρώχνει τον Καρλίτος- με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Παναγή που ακούμπησε τη μπάλα. Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, ο αντίπαλος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 78′. Φάουλ στην καρδιά της άμυνας μας, εντελώς αφύλακτος ο Καλδερόν, κεφαλιά στο δοκάρι και στα δίκτυα του Παναγή και το ματς ξεκίνησε από την αρχή. Η απόδοση της αντιπάλου ανέβηκε από εκείνο το λεπτό ακόμα περισσότερο και ο Σάντος στο 84′ απείλησε ξανά την εστία του Παναγή με σουτ. Ο Τζον Κάρβερ προσπάθησε από εκείνο το σημείο να κάνει διορθώσεις, πέρασε στο ματς τον Κλέιτον με διαφοροποιήσεις στο σχήμα και αργότερα τον Κύπρου. Η πίεση στο φινάλε έφερε μία μεγάλη φάση με τον Χριστοφή να πιάνει την κεφαλιά και τον Κόπριβετς να διώχνει δύσκολα.

Συμπερασματικά: Τώρα έπρεπε να μιλάμε για τη μεγάλη εμφάνιση του Χριστοφή και ένα μεγάλο διπλό. Τα λάθη όμως συνεχίζονται και η ομάδα άδικα πήρε ένα βαθμό μόνο.