Home TOP NEWS “Η ομάδα τιμωρεί τον εαυτό της”

“Η ομάδα τιμωρεί τον εαυτό της”

 


Για την ήττα από τον Απόλλωνα, τις αδυναμίες στην άμυνα αλλά και το παιχνίδι με την Άχνα μίλησε στο Sport Fm ο Αντρέας Δημητρίου. Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας τόνισε πως “τιμωρούμε τον εαυτό μας με τα λάθη μας”, ενώ προσπάθησε να εξηγήσει και τις επιλογές του Τζον Κάρβερ. Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

– Αρχική Δήλωση

«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη. Ήταν ένα ντέρμπι, στο οποίο η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Συνεπώς, όπως είπαμε και χθες, είναι σχετικό το πόσο δίκαιο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Απόλλωνας είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος κυρίως την φρεσκάδα του – σε αντίθεση με εμάς που προερχόμασταν από δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε κατά κράτος και εάν εμείς κάναμε γκολ μία από τις φάσεις που φτιάξαμε μετά το 1-1, τότε ενδεχομένως σήμερα να είχαμε ενώπιον μας εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Είναι θετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η ομάδα κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο τρόπος με τον οποίο επιστρέφει σε ένα αγώνα και επιδιώκει να ανατρέπει αρνητικά δεδομένα. Και χθες ήταν πολύ κοντά στο να κάνει μία μεγάλη ανατροπή. Ο χαρακτήρας που βγάζει η ομάδα, είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει. Ούτε και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, μπορεί κάποιος να την παραγνωρίσει.

Όμως παράλληλα, είναι πολύ σκληρός ο τρόπος που η ομάδα τιμωρεί τον ίδιό της τον εαυτό. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των αγώνων γίνονται λάθη, που γκρεμίζουν την συνολική μεγάλη προσπάθεια και δεν επιτρέπουν στην ομάδα να πάρει αυτά που δικαιούται από ένα παιχνίδι. Νιώθουμε έντονα ότι αδικούμε τους εαυτούς μας.

Θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε λάθη ή αδυναμίες να επαναλαμβάνονται. Θέλουμε σταδιακά να γινόμαστε καλύτεροι. Όλες μας οι ενέργειες εκεί στοχεύουν και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να πορευθούμε».

– Για τις επιλογές προπονητή που σχολιάζονται… 

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω αν ήταν σωστές ή λάθος. Η ομάδα μπήκε σε αυτήν τη σειρά αγώνων, έχοντας υπόψη ένα ιδιαίτερο δεδομένο. Μέσα σε 18 ημέρες καλείτο να δώσει 6 παιχνίδια, δηλαδή ένα παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες.

Το τεχνικό επιτελείο, σε συνεργασία με την ιατρική / επιστημονική ομάδα, κατάρτισαν ένα πλάνο σχετικά με τη διαχείριση του ρόστερ, προκειμένου η ομάδα να ανταποκριθεί θετικά σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα.

Το έχουμε πει ξανά, η τεχνική ηγεσία καταλήγει στις επιλογές όσο αφορά το αρχικό σχήμα, όχι μόνο σύμφωνα με την απόδοση του κάθε παίκτη στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις αιματολογικές και άλλες εξετάσεις που γίνονται στους ποδοσφαιριστές, οι οποίες επιβεβαιώνουν με επιστημονικό τρόπο την αγωνιστική κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή, καθώς και το κατά πόσο υπάρχει καταπόνηση ή κίνδυνος για τραυματισμό.

Απ΄ εκεί και πέρα, οι τελικές αποφάσεις όσο αφορά το σχήμα, την ενδεκάδα, τις αλλαγές, αλλά και ευρύτερα της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας, είναι ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας. Ανεξάρτητα όμως από τις τελικές επιλογές, το ζητούμενο παραμένει το ίδιο. Δηλαδή, η ομάδα να ανταποκρίνεται θετικά στις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις».

– Για το ότι φάνηκε να επιλέγει παιχνίδια με τις κινήσεις που έκανε… 

«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι, ανεξάρτητα με τις επιλογές που γίνονται από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, περιμένουμε και απαιτούμε να ανταποκρίνεται θετικά η ομάδα και να υλοποιεί τους στόχους της».

– Για το περιστατικό που σχολίασε ο κ. Κάρβερ για τις αντιδράσεις του κόσμου πίσω από τον πάγκο

“Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα επιχειρήσουμε να λύσουμε οικογενειακά. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι προσωπικές επιθέσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι θετικό στην ομάδα. Όμως δεν θέλουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω το ζήτημα. Η ομάδα είναι αφοσιωμένη στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά στην ομάδα, να τη βοηθήσει να υλοποιήσει του στόχους της”.

Για τα 26 γκολ παθητικό… 

«Η ομάδα τιμωρεί τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι λάθη που εύκολα μπορούν αν αποφευχθούν. Λάθη στιγμής και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης».

Αν θα γίνει κίνηση στην άμυνα… 

«Υπάρχουν ακόμη 15 μέρες και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Είναι ζήτημα του τεχνικού διευθυντή, του προπονητή και των συνεργατών του. Θα πρέπει να δουλέψουνε με τον τρόπο που οι ίδιοι κρίνουν ότι είναι σωστό. Μετά θα κριθούν όλοι. Να τους αφήσουμε να δουλέψουν και θα δούμε».

Για το ότι αυξάνεται η πίεση στην ομάδα… 

«Περιμένουμε να αντιδράσει θετικά η ομάδα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία πίεση. Θέλουμε να δούμε θετική αντίδραση και πρόκριση την Τετάρτη».

Για τον Εθνικό που τα πάει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα…

«Είναι σε μια πολύ κατάσταση. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες, όμως αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει χρόνος για μιζέρια. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Για τα αγωνιστικά… 

«Δεν έχει προκύψει σοβαρό θέμα από το χθεσινό παιχνίδι».

Για τον Μπρέεβελντ… 

«Είναι με την ομάδα. Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να φτάσει στο σημείο που τον θέλουμε. Οι κινήσεις που γίνονται έχουν ορίζονται και τη νέα περίοδο».

Για τον κόσμο… 

«Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήταν δίπλα στην ομάδα. Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να κάνουμε μια σπουδαία ανατροπή. Γίνεται μια προσπάθεια για να τεθούν οι βάσεις για να χτιστούν οι βάσεις και τη δημιουργία ομάδα κορυφής. Όσο και αν έχουμε βαρεθεί αυτή τη λέξη, χρειάζεται ακόμα χρόνο για να διορθώσει  η ομάδα τα λάθη της και να προσθέσει στοιχεία που της λείπουν. Θέλουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί και να είναι έτοιμη η ομάδα να κάνει το βήμα κορυφής».