Home TOP NEWS Σωστή διατροφή για ταχύτερη αποκατάσταση

Σωστή διατροφή για ταχύτερη αποκατάσταση

Λένε ότι στο ποδόσφαιρο, πέραν του αγωνιστικού, είναι πολλοί οι συντελεστές που διαδραματίζουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο για να πετύχει μια ομάδα τους στόχους της.


Συντελεστές όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η σωστή διατροφή, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των τραυματισμών, η αποκατάσταση αλλά και η συνεχής επιμόρφωση για την εξέλιξη του αθλήματος.

ΠΗΓΗ: goal.com.cy

Ιδιαίτερα όταν το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, με συνεχόμενα παιγνίδια, οι πιο πάνω παράγοντες προσθέτουν ιδιαίτερη αξία και κάνουν την διαφορά. Στην Ομόνοια, όπως πληροφορούμαστε, επενδύουν αρκετά στον τομέα της αθλητικής επιστήμης.

Σε περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια, όπως αυτή που διανύει τώρα η ομάδα της Λευκωσίας, η έγκαιρη και επιτυχής αποκατάσταση μπορεί να αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους σύμμαχους.

Η ταχύτερη αποκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όμως εξίσου καταλυτική είναι και η συμβολή της κατάλληλης διατροφής.

Για τον πιο πάνω λόγο, την περασμένη βδομάδα έγινε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη παρουσίαση στους ποδοσφαιριστές από τον βιοχημικό της ομάδας Δρ. Χάρη Τύμβιο -βασισμένη στα επιστημονικά ευρήματα του Αμερικανού Αθλητικού Διατροφολόγου Νταν Μπερνάντοτ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί μας, σχετικά με τις διατροφικές ανάγκες και συνήθειες των ποδοσφαιριστών σε καθημερινή βάση αλλά και πιο εξειδικευμένα για περιόδους με συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μπερνάντοτ είχε συναντηθεί προηγουμένως με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Νταμπίζα (με δική του πρωτοβουλία έγινε η συνάντηση) και τον επιστημονικό συνεργάτη της Ομόνοιας Δρ. Χάρη Τύμβιο.

Επιπλέον, οι γυμναστές της ομάδας, Ηλίας Αμπαντζίδης και Παύλος Κίναν, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους πιο πάνω τομείς, δηλαδή της επιστημονικής υποστήριξης αλλά και της διατροφής.

Ο ρόλος των δύο κρίνεται εξαιρετικά σημαντικός στην ομάδα, καθώς είναι αυτοί που ρυθμίζουν τις εντάσεις των προπονήσεων, ομαδικά και ατομικά. Ο προπονητής της ομάδας, Τζον Κάρβερ, τους εμπιστεύεται και τους δίνει το ελεύθερο για να δουλεύουν με τον τρόπο που οι ίδιοι κρίνουν ως τον καταλληλότερο. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως, τα τρεξίματα και η ενέργεια της ομάδας είναι ένας συνδυασμός των χαρακτηριστικών των ποδοσφαιριστών που έχουν επιλεγεί φέτος, αλλά και του προπονητικού προγράμματος που ακολουθείται.

Κάθε λεπτομέρεια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μετράει και στην Ομόνοια παρουσιάζονται αποφασισμένοι να εκσυγχρονίσουν πρακτικές και τρόπο λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα.