Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Ας μιλήσουμε για το Αποέλ

Αναγνώστης: Ας μιλήσουμε για το Αποέλ

 


Ίσως με μια πρώτη ανάγνωση ο τίτλος του κειμένου μου να σας φαίνεται άστοχος, ή ακόμα και να σας προκαλεί εκνευρισμό που επέλεξα να γράψω (κυρίως) για το Αποέλ σε κείμενο που αφορά την Ομόνοια. Η αλήθεια όμως είναι, πως έχω προβληματιστεί αρκετά πριν γράψω όλα όσα θα διαβάσετε.

Θέλω να πιστεύω πως σε κάποια ζητήματα που αφορούν την ομάδα μας, διαφέρω από τον μέσο οπαδό της κατηγορίας «άμαν τους κουντούν τόσα χρόνια», «επέτασεν η χήνα πάλε», «η πιο κωλόφαρδη ομάδα στα χρονικά», «έχουν λεφτά τζιαι κάμνουν τα ούλλα» κτλ που ακούμε καθημερινά, χωρίς βέβαια να κατηγορώ κανέναν, αφού όσοι έχουν μάτια βλέπουν τι γίνεται.

Για να εξηγούμαστε – επειδή νιώθω ότι κάποιοι από εσάς είναι έτοιμοι να βγάλουν τα γιαταγάνια και να ξεκινήσουν ιερό πόλεμο εναντίων μου – δηλώνω ότι συμμερίζομαι πλήρως τις απόψεις σας για το πώς έφτασε ο «αιώνιος» (χαϊδεμένος) από το μηδέν στους θριάμβους και γνωρίζω πολύ καλά, όπως κι εσείς, ότι χρειάστηκαν πολλοί Χαπέσηδες, Τράττοι, Πάπουτσοι, Ζαφήρηδες και πολλοί άλλοι για να ετοιμάσουν το έδαφος ή καλύτερα τις στερεές βάσεις για αυτό που ζούμε όλοι. Έχω μάθει, όμως, να περπατώ κοιτώντας μπροστά, γιατί όσες φορές κοίταζα πίσω μου, είτε σκόνταφτα, είτε έπεφτα σε κανέναν τοίχο.

Όλο το νόημα, φίλοι μου, δεν βρίσκεται στις βοήθειες που είχαν, αλλά στις πράξεις τους μετά από κάθε κατάκτηση τίτλου. Τί έκαναν; Έχτιζαν στην επιτυχία και έθεταν καλύτερες βάσεις για την επόμενη χρονιά, στελεχώνοντας σωστά την ομάδα τους, αγοράζοντας ότι καλό υπάρχει στην εγχώρια αγορά, κάνοντας μεν ρίσκα, ελαχιστοποιώντας δε την πιθανότητα αποτυχίας. Θυμάστε εμείς τί κάναμε για να πάρουμε το τελευταίο μας πρωτάθλημα; Ξοδέψαμε 50 εκατομμύρια, φτάσαμε πριν το χείλος του γκρεμού και ακόμα υγιείς βάσεις δεν έχουμε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μας διαφορά, φίλοι μου. Τώρα έχουν και λεφτά και το έργο μας είναι ακόμα δυσκολότερο – δεν είχαν, όμως, πάντοτε λεφτά για πέταμα..

Οι «απέναντι» έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν δύο ενδεκάδες, τον πιο ακριβό πάγκο και να περνούν δια περιπάτου και από εμάς (από το κουφάρι μας, δηλαδή), ακόμα και από πιο σταθερές ομάδες.

Δεν θα μακρηγορήσω, δεν έχει νόημα άλλωστε, ο αντίλαλος της φωνής του Πογιατζή από χθες το βράδυ ακούγεται παντού… Φίλοι Ομονοιάτες, οι «απέναντι» έχουν τα πάντα, ελέγχουν τα πάντα και θα ψάχνουν πάντα τρόπους για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με όσα γίνονται στην ομάδα μας, ο μόνος τρόπος να τη βοηθήσετε είναι με το να γίνετε ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ! Με 10.000 μέλη η Ομόνοια τρέφεται και διοικείται από τον ΛΑΟ της. Όλα θα αλλάξουν.

Κύριοι του Δ.Σ., οι επιτυχίες των «απέναντι» πρέπει να τοποθετούν μία και μόνο σκέψη στο μυαλό σας – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ! Το κάθε επόμενο λάθος θα σκάβει περισσότερο το λάκκο, σον οποίο βρίσκεται με το ενάμιση πόδι η ομάδα μας εδώ και χρόνια. Είστε διατεθειμένοι να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη σας; Εάν όχι, αφήστε κάποιους άλλους να δοκιμάσουν. Τί φοβάστε, ότι θα αποτύχουν; Δουλέψτε μαζί με όσους είχαν βάλει υποψηφιότητα στην τελευταία εκλογική συνέλευση και βρείτε μια κοινή γραμμή πλεύσης. Δεν μας παίρνει άλλο.. Η Ομόνοια θα ζήσει μόνο εάν είναι εκεί στην διεκδίκηση τίτλων.

Ζ.Ζ.