Home TOP NEWS «Αζίζ, ένας μικρός μάγος»

«Αζίζ, ένας μικρός μάγος»

 


Ιστοσελίδα, η οποία ασχολείται με ποδοσφαιριστές που κατάγονται από την Αφρική και αγωνίζονται στο εξωτερικό, ασχολήθηκε εκτενώς με τον Στεφάν Κι Αζίζ της Ομόνοιας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα μικρό μάγο». Σε εκτενές ρεπορτάζ γίνεται αναφορά από την εποχή που ήταν μικρός και πόσο ξεχώριζε από τους άλλους συμπαίχτες του, ενώ στη συνέχεια γίνεται μία ιστορική διαδρομή μέχρι να τη μετεγγραφή του στους πράσινους.

Αναλυτικά: «Ο Κι Στεφάν Αζίζ αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Ένας ποδοσφαιριστής πολύ ταλαντούχος, ξεχώριζε από τον καιρό που ήταν μικρός και πάντα αγωνιζόταν στην κατηγορία πάνω από την ηλικία του. Έχει το ποδοσφαιρικό θράσος, το οποίο δεν του απαγορεύει τίποτα για το μέλλον. Στην ακαδημία που αγωνιζόταν του δόθηκαν τα πάντα για να λάμψει το αστέρι του.

Μετά την παρουσία του στη Ράγιο Βαγιεκάνο, στην οποία πήγε στις 7 Ιανουαρίου 2015, αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος με την ομάδα Κ-19, ενώ μετά από λίγο καιρό υπέγραψε στην Ομόνοια για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Είναι ένας rookie για τον κυπριακό σύλλογο, όπου βρίσκεται και ο μέσος Μπλάτι Τουρέ, ο οποίος μόλις επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα.

Ο Κι Αζίζ (ο μικρός μάγος») πήρε την πρώτη του κλήση για την Εθνική Ακτή Ελεφαντοστού (μικρές ηλικίες) τον Μάιο του 2016 για ένα φιλικό παιχνίδι. Σε ότι αφορά στην τεχνική του είναι ένας από τους καλύτερους. Οι ικανότητες του με την μπάλα είναι ευδιάκριτες στον αγωνιστικό χώρο και τα πάντα φαίνονται τόσο εύκολα για τον ίδιο. Όπου και αν αγωνιστεί είναι πολύ δυνατός.

Ο Τζον Κάρβερ είναι χαρούμενος που έχει ένα τέτοιο εργαλείο στη διάθεση του, με πολλές δεξιότητες καιακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Και μετά την αποτυχία της Ακτής Ελεφαντοστού στο Κόπα Άφρικα είναι σημαντικό οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν σε ανασυγκρότηση της ομάδας, όπως για παράδειγμα η Μπουρκίνα Φάσο με τον Μπλάτι Τουρέ».

Μετάφραση/επιμέλεια: Γιώργος Σαζεΐδης / Goal News