Home TOP NEWS Είπε και αλήθειες ο Νταμπίζας

Είπε και αλήθειες ο Νταμπίζας

Ξεκινάμε λέγοντας το αυτονόητο, προφανώς και έκανε λάθη ο Νταμπίζας, προφανώς ο κόσμος που αντέδρασε στα όσα είπε ο Ελλαδίτης τεχνικός διευθυντής, θα ένιωθε πιο άνετος, αν στον χθεσινό του απολογισμό ανάφερε κάποια από αυτά. Αναφερόμαστε σε επιλογές παικτών, αλλά και σε κάποια άλλα, που δεν θα αναλυθούν σε αυτό το κομμάτι, το γήπεδο άλλωστε είναι καθρέφτης. Ο Νίκος Νταμπίζας είπε αρκετές αλήθειες στον απολογισμό του και προτιμούμε να εστιάσουμε σε αυτές. Γιατί η γνώμη ενός ανθρώπου που έζησε από μέσα την ομάδα, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα κι ας έφυγε πριν την ώρα του.


Ξεκινάμε λοιπόν με τα όσα είπε ο Νίκος Νταμπίζας και συμφωνούμε απόλυτα. Ξεκινάμε από τα τελευταία, που είναι το πιο σημαντικά:

“Πέρα από πρότζεκτ και πρόσωπα όμως, για όσο το ποδοσφαιρικοί τμήμα, το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλαθλοί δεν είναι ΕΝΑ, θα είναι αδύνατον να τελεσφορήσει η όποια προσπάθεια.

Είναι καιρός η Ομόνοια να αρχίσει να χτίζει και όχι απλά να γκρεμίζει κάθε χρόνο.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να επανέλθει εκεί όπου ιστορικά ανήκει.”

Το ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ηφαίστειο και κάνει έκρηξη με κάθε ευκαιρία. Ο κόσμος δεν κάνει έκρηξη κατ’ ανάγκην λόγω του αγωνιστικού, αλλά γιατί υπάρχει απόσταση με το διοικητικό συμβούλιο. Αναγνωρίζει πως υπάρχουν και αξιόλογα άτομα μέσα, αλλά θα το πούμε ξανά, είχε ανάγκη διοίκηση κοινής αποδοχής το καλοκαίρι, με άτομα και από τους δυο συνδυασμούς. Δεν έγινε πραγματικότητα και τώρα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να γίνουμε ένα. Να δει ο κόσμος πως όσοι ορίζουν τη μοίρα του σωματείου καταλαβαίνουν τις ανησυχίες του.

Κι αν γίνει αυτό, θα αρχίσουμε να χτίζουμε και όχι να γκρεμίζουμε κάθε χρόνο. Ήρθαν τόσοι παίκτες τα τελευταία 3-4 χρόνια, που κάποιοι δεν έρχονται καν στη μνήμη μας. Επιτέλους πρέπει να γίνουν κινήσεις προσεκτικές και όχι να περάσει ξανά ποτάμι από το Ηλίας Πούλλος. Ναι υπάρχουν ανάγκες, ναι χρειαζόμαστε γύρω στις 10 μεταγραφές. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα, μην πάμε πάλι στις 15 και τις 16 προσθήκες.

Επόμενη αλήθεια, φάκελος ακαδημίες:

“Ριζική αλλαγή στη δομή με την πρόσληψη του Δανού Τεχνικού Διευθυντή, Γέσπερ Φρέντμπεργκ.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Συλλόγου, κατέγραψαν σημαντικό χρόνο συμμετοχής, ενώ μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας του ροστερ, με ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, Κυπρίων και ξένων με σαφή μεταπωλητικη αξία για το σωματειο.”

Κάποιοι αντέδρασαν λέγοντας πως έπαιξαν νεαροί επειδή έτυχε. Για τον Κατελάρη μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα 101% ότι έπαιξε βάση πλάνου και όχι γιατί χρειάστηκε. Όσον αφορά τον Φιλιώτη, έπαιξε ενώ ήταν διαθέσιμος ο Καρλίτος, διατηρήθηκε βασικός ακόμα κι όταν επέστρεψε ο Κωνσταντινίδης. Ο Χριστοδούλου επίσης έπαιξε ενώ υπήρχε ο Μπαντής. Κι αν η κλήρωση του κυπέλλου ήταν πιο εύκολη, ίσως να βλέπαμε και τον Φραγκέσκου, ενώ δεδομένο είναι πως η άποψη του Φρέντμπεργκ ακούγεται, ενώ η δουλειά του είναι σεβαστή στην ακαδημία. Σε αυτό το κομμάτι, της ανάδειξης ταλέντων, έγινε καλή δουλειά. Ας μην την ισοπεδώσουμε ή να την σταματήσουμε, επειδή έκανε αλλού λάθη ο Νταμπίζας, ή επειδή δεν βγήκε ο Νασιμέντο. Θυμάται κανείς πότε ήταν η τελευταία χρονιά που έκαναν ντεμπούτο 3 παίκτες της Ακαδημίας;

Θα πούμε ξανά πως με τα πιο πάνω δεν αναιρούμε ότι έγιναν και λάθη από τον Νίκο Νταμπίζα και το τιμ του. Άλλωστε δεν παίξαμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, η άμυνα μας είναι κάκιστη, η Ευρώπη δεν είναι εξασφαλισμένη. Αυτό που λέμε είναι να μην ισοπεδώσουμε όσα λέει επειδή έφυγε και να τα αξιολογήσουμε ψύχραιμα. Στο κάτω κάτω από το 2010 έχουμε να πάρουμε πρωτάθλημα, όχι από τη μέρα που ήρθε ο Νταμπίζας, ενώ ο κατήφορος μας ξεκίνησε ακόμα πιο πριν. Το να του φορτωθούν τα πάντα είναι η εύκολη λύση αλλά όχι η σωστή.