Home TOP NEWS Έκλεισε φιλικό με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία η Εθνική Κύπρου

Έκλεισε φιλικό με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία η Εθνική Κύπρου


Φιλικό παιχνίδι στην Πορτογαλία με την Εθνική ομάδα της χώρας θα δώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ανδρών της Κύπρου τον Ιούνιο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο φιλικό, με αντίπαλο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, που θα προετοιμάζεται για το επίσημο παιχνίδι της που αφορά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως επίσης και τη συμμετοχή της στο 2017 FIFA Confederations Cup. Αναλυτικά η ενημέρωση της ΚΟΠ:

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Κύπρου σε φιλικό αγώνα που θα γίνει στη Λισαβόνα το Σάββατο 3 Ιουνίου. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Κύπρου) και το στάδιο διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί αργότερα. Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό φιλικό για την Εθνική μας ομάδα αφού αυτή την στιγμή η Πορτογαλία, εκτός του ότι κατέχει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Εθνικές ομάδες του κόσμου.

Στις 9 Ιουνίου η Κύπρος θα αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα με το Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ δίνει τους επίσημους αγώνες του στην Πορτογαλία, στο Στάδιο Algarve στο Φαρό και ως εκ τούτου, στο διάστημα που μεσολαβεί από τον αγώνα με την Πορτογαλία μέχρι τον αγώνα με το Γιβραλτάρ, η Εθνική μας θα πραγματοποιεί προπονήσεις στην Πορτογαλία. Επίσημο αγώνα δίνει στις 9 Ιουνίου και η Πορτογαλία, εκτός έδρας με τη Λετονία.

Οι δύο ομάδες για τελευταία φορά συναντήθηκαν σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 οι δύο ομάδες σε ένα εκπληκτικό ματς ήρθαν ισόπαλες 4-4, ενώ στη Λευκωσία ένα χρόνο αργότερα η Πορτογαλία πήρε μια άνετη νίκη με 4-0. Πιο κάτω δείτε στιγμιότυπα από τις δύο αναμετρήσεις μεταξύ Κύπρου και Πορτογαλίας. Ακόμη κάτι που πρέπει να σημειωθεί, στις 3 Ιουνίου που προγραμματίστηκε το φιλικό, θα διεξαχθεί και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα εάν η Ρεάλ φτάσει ξανά εκεί τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα απουσιάζει σίγουρα από το φιλικό.

https://www.youtube.com/watch?v=gBmO-0ebEsI