Home TOP NEWS Για την τιμή των όπλων

Για την τιμή των όπλων

Αιώνιο ντέρμπι, πολύ διαφορετικό από αυτά που μάθαμε παιδιά, πολύ χειρότερο από αυτά που ονειρευόμασταν. Ακριβώς το αντίθετο κατακρίβιαν, αφού θα θέλαμε να είμαστε εμείς η ομάδα που παίρνει πρωτάθλημα με νίκη και το Αποέλ αυτό που παλεύει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Άλλο το τι θέλουμε όμως, άλλο το τι λέει η ωμή πραγματικότητα. Η πιο αδιάφορη ΟΜΟΝΟΙΑ που είδαμε ποτέ υποδέχεται στο ΓΣΠ το Αποέλ στις 18:00 (live omonoianews.com) και πρέπει με κάποιο τρόπο να θυμηθεί το μέγεθος της.


Πρέπει με κάποιο τρόπο να θυμηθούν και οι παίκτες τον όρο ποδοσφαιρικός εγωισμός και να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια για την τιμή των όπλων. Ούτε για την Ευρώπη (που μοιάζει με όνειρο απατηλό), ούτε καν για το σερί που θα κάνει το Αποέλ αν μας κερδίσει και που θα σπάσει προηγούμενο ρεκόρ μας. Ως ένδειξη σεβασμού προς τον κόσμο τον οποίο ουσιαστικά χλευάζουν με αυτά που παρουσιάζουν. Ως ένδειξη σεβασμού προς την ιστορία της φανέλας που φοράν. Και τέλος επειδή σαν επαγγελματίες παίκτες, πρέπει να αντιληφθούν πως το τελευταίο δίμηνο, αποτελεί μαύρη κηλίδα στην υστεροφημία τους.

Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ μας, παρόλο που και η εικόνα του Αποέλ τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλή. Ζητάμε από όσους παραταχθούν στο ΓΣΠ σήμερα να δώσουν όχι 100% αλλά 1000%. Μας έχουν πληγώσει όλους αρκετά με όσα παρακολουθούμε, ζητάμε αυτό το παιχνίδι να είναι διαφορετικό. Αν είναι να το σηκώσουν, ας το κάνουν από βδομάδας όχι σήμερα.