Home TOP NEWS “Είναι απίστευτο, δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωισμός”

“Είναι απίστευτο, δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωισμός”

Πονάει όπως όλοι μας ο Νικόλας Γεωργίου. Μιλώντας στο Radio Active ο παλαίμαχος άσσος δεν έκρυψε την αγωνία του για την ΟΜΟΝΟΙΑ. “Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωισμός”, τονίζει ο πρώην αριστερός μπακ της ομάδας μας που ξεκαθαρίζει πως επιβάλλεται η ΟΜΟΝΟΙΑ του χρόνου να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, υπενθυμίζοντας την χρονιά 2001-02 όταν και πάλι εδν βγήκε Ευρώπη, αλλά επέστρεψε πιο δυνατή.


Όλα όσα δήλωσε στο Active:

«Γρίφος άλυτος η κατάσταση στην Ομόνοια, είναι παράξενο να το εξηγήσεις. Η Ομόνοια άρχισε τα πλέι οφ και ήταν κοντά στη δεύτερη και στην τρίτη θέση και μετά από οκτώ ματς κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Αυτό είναι αδικαιολόγητο για μια ομάδα που θέλει να πάει Ευρώπη, να κάνει μόνο δύο νίκες στα πλέι οφ. Εγώ δεν βλέπω τα αίτια. Βλέπω αδιαφορία. Ας πούμε κάποιοι προσπαθούν, αλλά όταν δεχθεί γκολ, η ομάδα τα παρατάει», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο Πάμπος Χριστοδούλου η Ομόνοια πάει από το κακό στο χειρότερο χωρίς να θέλω πω κακό. Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι παίκτες και τι προβλήματα υπάρχουν, αλλά βλέπω τι παρουσιάζουν στο γήπεδο. Εκτός κι αν είναι αυτές οι δυνατότητες της ομάδας κι αν όντως ο ΑΠΟΕΛ και οι ΑΕΚ είναι καλύτεροι. Δεν μπορεί ο Απόλλωνας να σε κερδίζει πέντε φορές. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωισμός. Είναι η τελευταία ομάδα σε βαθμούς στα πλέι οφ. Είναι απίστευτο αυτό πράγμα. Δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψεις. Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και η Ομόνοια δεν μπορεί του χρόνου να είναι στο ίδιο μοτίβο. Ήταν ένα ασανσέρ φέτος. Εκεί που πήγαινε να κάνει το επιπλέον βήμα έτρωγε δύο-τρεις πάτσους και φτου ξανά απ’ την αρχή».

Για την άμυνα της Ομόνοιας τόνισε ο Γεωργίου με την αφορμή πως κι αυτός ήταν αριστερός μπακ: «Δεν είναι μόνο θέμα άμυνας. Μπορεί να υπάρχουν επιπολαιότητες και σε άλλες θέσεις. Ήταν μία αποτυχία γενικώς η σεζόν. Υπήρχε απειθαρχία από την αρχή. Καθόλου ολική συγκέντρωση στην άμυνα. Νοοτροπία “πάμε να παίξουμε ελεύθερα” και έμενε εκτεθειμένη η άμυνα. Πρέπει όλοι να παίζουμε άμυνα και όμορφα οργανωμένα να επιτιθέμαστε. Δεν είναι μόνο θέμα άμυνας. Υπάρχει χαλαρότητα και φαίνεται σε πολλά ματς».

Αν η αδιαφορία οφείλεται στο γεγονός πως κάποιοι παίκτες σκέφτονται πως δεν είναι στα πλάνα του νέου τεχνικού, είπε: «Αν το σκέφτονται πως θα φύγουν κάποιοι παίκτες επειδή ανακοινώθηκε ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι λάθος. Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Ή υπερτίμησαν τις δυνατότητες τους ή δεν μπορούν να βοηθήσουν. Σε όλα τα ματς, περί ανασταλτικής λειτουργίας δεν έχει ιδέα η Ομόνοια να αμυνθεί σωστά. Στη νέα σεζόν με τον Πάμπο, ας έλθει η νίκη με 1-0 παρά να κάνει πέντε νίκες πάνω μου ο Απόλλωνας. Διασύρουν τη φανέλα, διασύρουν τα πάντα. Να είσαι έξω από τους στόχους σου από την τρίτη αγωνιστική είναι ανήκουστο».

«Δεν βγήκαμε Ευρώπη το 2001-02, δουλέψαμε το καλοκαίρι και πήραμε το πρωτάθλημα στην επόμενη σεζόν 2002-03 με τον Τόνι Σαβέφσκι και το 2003-04 το χάσαμε στην τρίχα. Ας μην βγω Ευρώπη, αλλά να δουλέψω 3-4 μήνες για να κάνω μία ομάδα καλή ομάδα. Να σουλουπωθεί η Ομόνοια και να είναι άμεσος πρωταγωνιστής στη νέα σεζόν», κατέληξε.