Home TOP NEWS «Επιθετικός-στόπερ-ηγέτης και πολεμιστής»

«Επιθετικός-στόπερ-ηγέτης και πολεμιστής»


Ο συνάδελφος Κυριάκος Χατζηχαραλάμπους προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω εδώ και μερικά χρόνια. Πλέον, ασχολείται και με το σκάουτινγκ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον Ερμή το 2014, χρονιά στην οποία η ομάδα της Αραδίππου έκανε την σούπερ έκπληξη εξασφαλίζοντας θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Προ μηνών εργάστηκε και στην Ανόρθωση από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς.

ΠΗΓΗ: Goal.com.cy

Ο καλός συνάδελφος ο οποίος μέσω του (wyscout και InStat Scout) τα οποία γνωρίζει και χειρίζεται πάρα πολύ καλά, μπορεί να αναλύσει τα χαρακτηριστικά του οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, μαθαίνοντας παράλληλα και πληροφορίες από τη χώρα στην οποία αγωνίζεται. Ο Κυριάκος μίλησε χθες το απόγευμα στην εκπομπή του Active «Βάλε Ένα Γκολ» και αναφέρθηκε στα δύο μετεγγραφικά αποκτήματα της Ομόνοιας, τον Ουίλιαμ Σοάρες και τον Ράφαελ Λόπες.

Για τον Γουίλιαμ Σοάρες: Είναι ενας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεξιοπόδαρος, που μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός στόπερ στο κέντρο άμυνας της Ομόνοιας. Έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να τον κάνουν ηγέτη στην άμυνα. Είναι κεντρικός αμυντικός από αυτούς που θέλει και ψάχνει ο Πάμπος Χριστοδούλου. Είναι πολύ δυναμικός στόπερ, πολύ γενναίος με αποφασιστικότηκα εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι και σχεδόν ανίκητος με καλή ισορροπία. Μπορέι να τρέξει λίγα μέτρα με την μπάλα.

Δεν είναι ο στόπερ-δημιουργός, αλλά μπορεί να πάει κάποια μέτρα με την μπάλα. Η ταχύτητα του είναι καλή. Με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Πάμπος, σπάνια θα βρεθεί εκτεθειμένος. Ο Σοάρες θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν της Ομόνοιας. Παίζει στα σίγουρα και όταν δεχθεί πίεση θα καθαρίσει τη φάση. Είναι πολύ έμπειρος, προέρχεται από φουλ συμμετοχές. Είναι επιθετικός-στόπερ, η Ομόνοια έκανε πολύ καλή κίνηση.

Για τον Ράφαελ Λόπες: Είναι περίεργη περίπτωση επιθετικού ποδοσφαιριστή. Είναι εργατικός επιθετικός που επιστρέφει χαμηλά, γουστάρει να παίζει με την πλάτη στο τέρμα, επειδή είναι δυνατός. Κάνει φοβερή υποδοχή της μπάλας και τη σπάει στα εξτρέμ ή στους παίχτες που ακολουθούν από τη μεσαία γραμμή. Είναι ικανός κεφαλοσφαιριστής,  μπορέι να κατεβάσει στον συμπαίχτη του με το κεφάλι. Έχει φοβερή αποφασιστικότητα και δυνατό σουτ. Δεν είναι ο φαντεζί επιθετικός, με φοβερή τεχνική κατάρτιση είναι παίχτης του συνόλου, κάνει τάκλιν και επιστρέφει στη μεσαία γραμμή να βοηθήσει την ομάδα του. Είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, ένας ποδοσφαιριστής-πολεμιστής.

Μπορέι να φτιάξει πολλά γκολ στους συμπαίχτες του, παρά να βάλει ο ίδιος. Η βασική του θέση είναι επιθετικός, μπορέι να παίξει μόνος και να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Είναι επιθετικός, ο οποίος χαρακτηρίστηκε στυλ-Μάγκλιτσα, αλλά ο Μάγκλιτσα σκοράρει περισσότερο. Αυτός είναι πιο εργατικός, δεν τα βάζει κάτω, έχει τσαμπουκά, δεν σταματάει να τρέχει, έχει φυσική αντοχή. Είναι διαφορετικό στυλ από τον Ντάρμπισαϊρ. Μπορέι να αγωνιστεί και στην κορυφή, ανάλογα από τον αντίπαλο. Είναι από αυτούς που θέλει στις ομάδες του ο Πάμπος Χριστοδούλου.