Home TOP NEWS Η ενδεκάδα του Πάμπου μέσα από τα φιλικά

Η ενδεκάδα του Πάμπου μέσα από τα φιλικά

 


Τελειώνουν σιγά – σιγά τα ψέματα για την ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία σε μια βδομάδα από σήμερα θα ριχθεί κι αυτή με την σειρά της στην μάχη του Πρωταθλήματος κόντρα στον Εθνικό Άχνας.

Του Παναγιώτη Τούμπα, themasports.com

Το φετινό καλοκαίρι οι «πράσινοι» θα το θυμούνται σαν το καλοκαίρι των φιλικών καθώς η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη έδινε φιλικά παιχνίδια για να κρατηθεί σε εγρήγορση.

Φυσικά αυτό βοήθησε την τεχνική ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να δουλέψει περισσότερο και καλύτερα με το ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές που είχε στα «χέρια» της, και δόθηκε η ευκαιρία στους παίκτες της ομάδα να δεθούν καλύτερα μεταξύ τους.

Ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑ μέσα από τις επιλογές που έκανε στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού «έστησε» τον κορμό της Λευκωσιάτικης ομάδας με τον οποίο θα πορευτεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πλέον ο Πάμπος Χριστοδούλουκαλείται κάθε βδομάδα να κάνει τις σωστές επιλογές οι οποίες θα δώσουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει ο ίδιος να δει μέσα στο γήπεδο έτσι ώστε να αρχίσει να «χτίζει» αγωνιστική με αγωνιστική και να παίρνει τους απαραίτητους βαθμούς στην «μάχη» του πρωταθλήματος.

Σίγουρα οι προβλέψεις για την πρώτη ενδεκάδα του Κύπριου κόουτς δεν μπορούν να γίνουν εκ τους ασφαλούς, όμως κάνοντας μια ανάλυση με βάση των ενδεκάδων από τα φιλικά παιχνίδια εκτός από αυτό με την Καρμιώτισσα, μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Τερματοφύλακες:

Στον άσσο ο Πάμπος Χριστοδούλου μπορεί να έδωσε φανέλα βασικού σε τέσσερα από τα πέντε φιλικά του Ολλανδού Φελτχούιζεν όμως θεωρούμε απίθανο και θα είναι πραγματικά έκπληξη αν ο Παναγή παραμείνει εκτός ενδεκάδας, καθώς αγωνιστικά είναι πιο έτοιμος και έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του από τον Πιτ Φελτχούιζεν.

Κέντρο άμυνας:

Στο κέντρο άμυνας ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εμπιστεύθηκε σχεδόν σε όλα τα φιλικά παιχνίδια δίνοντας φανέλα βασικού στον Φαμπρίσιο κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του για την πρώτη του επιλογή στους μπακ. Το ανέβασμα του Φάνου Κατελάρη αλλά και η εξαιρετική του φόρμα τον τελευταίο καιρό δύσκολα θα τον αφήσει εκτός ενδεκάδας. Φυσικά ο Γουίλιαμ Σουάρες και ο Ισπανός Εκίθα είναι εκεί και καραδοκούν περιμένοντας να αρπάξουν από τα «μαλλιά» την δική τους ευκαιρία.

Ακραίοι αμυντικοί:

Όσο αφορά του δεξί άκρο της άμυνας ο Τζαίλσον αλλά και ο Δημητρίου θα κάνουν την δική τους «μάχη» για να διεκδικήσουν θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ από πίσω έρχεται και ο Φιλιώτης ο οποίος μέσα από τα φιλικά έδειξε ότι μπορεί να εκτοπίσει ένα εκ των δύο. Στο αριστερό άκρο φαντάζει δύσκολο να μην χρησιμοποιηθεί ο Μαργκάσα, ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει αρκετά καλά την δουλειά στην συγκεκριμένη θέση, με τον Καντέ να είναι έτοιμος να δώσει ανάσες στον Κυπροποιημένο ποδοσφαιριστή.

Μεσαία γραμμή:

Μέσα από τα φιλικά ο Πάμπος Χριστοδούλου μοίρασε το «καρπούζι» στην μέση με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην συγκεκριμένη θέση, όμως στο δυνατό τεστ απέναντι στον ΌΦΗ στην Κρήτη έδειξε ξεκάθαρα ότι μάλλον προορίζει για να ξεκινήσει στο πρώτο ματς της χρονιάς στο χώρο του κέντρου με την τριπλέτα ΜαδούροΜπρεέβελντ και ίσως Κανού.

Φτερά:

Υπερπλήρης η ΟΜΟΝΟΙΑ και στα άκρα της επίθεση με τους Χριστοφή, Γκονζάλες, Αντόνιακαι Αζίζ να είναι έτοιμοι να παλέψουν για μια θέση στην βασική ενδεκάδα. Μέσα από τα φιλικά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Χριστοφή και Αντόνια θα είναι τα δύο βασικά γρανάζια στα «φτερά» με τον Γκονζάλες φυσικά να συγκεντρώνει κι αυτός τις δικές του πιθανότητες για την ενδεκάδα.

Επίθεση:

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Η «μηχανή» των γκολ στην «πράσινη» επίθεση που ακούει στο όνομα Ματ Νταρμπισαιρ ήταν βασικός στα τέσσερα από τα πέντε φιλικά, και έδειξε ότι θα βοηθήσει και θα «κουβαλήσει» το βάρος και την ευθύνη του σκοραρίσματος και την νέα χρονιά. Φυσικά ο Άγγλος δεν θα είναι μόνος αυτή την χρονιά καθώς ο Ράφα Λόπεζ ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία είναι έτοιμος να δώσει κι αυτός σημαντικές βοήθειες. Δεν θα πρέπει να ξεγράφουμε και τον νεαρό Κατσαντώνη που όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και γενικά έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει κι αυτός με την σειρά του.

Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την φετινή χρονιά ήταν αρκετές, και οι «πράσινοι» στο πρωτάθλημα θα παρουσιαστούν με ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την περσινή σεζόν. Ο Πάμπος Χριστοδούλου όλα αυτό διάστημα μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά έδειξε σε μεγάλο βαθμό της προθέσεις του για τον καταρτισμό της βασικής ενδεκάδας, όμως αναλόγως από την αγωνιστική κατάσταση του κάθε ποδοσφαιριστή ίσως βλέπουμε διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα και σχηματισμούς κάθε βδομάδα.

Οι ενδεκάδες με τις οποίες αγωνίστηκε σε όλα τα φιλικά:

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ολυμπιακός

Φελτχούιζεν, Δημητρίου (68’ Καντέ), Μαργκάσα (68’ Ζαΐλσον), Εκίθα (73’ Φαμπρίσιο), Κατελάρης (89’ Φραγκέσκου), Άλεξ Σοάρες (83’ Μπρέβελτ), Τουρέ (46’ Μαδούρο), Χριστοφή (74’ Αζίζ), Γκονσάλες (46’ Ζαρκίνιο), Λόπες (89’ Κύπρου), Ντάρμπισαϊρ (79’ Κατσαντώνης)

Νέα Σαλαμίνα – ΟΜΟΝΟΙΑ

Φελτχούιζεν, Μαργκάσα, Φαμπρίσιο, Κατελάρης, Δημητρίου, Σοάρες, Μαντούρο, Γκονζάλες, Χριστοφή, Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ

ΟΜΟΝΟΙΑ – Ερμής

Φελτχούιζεν, Τζαΐλσον, Γουίλιαμ, Φαμπρίσιο, Κάντε, Μαδούρο (87΄ Μπρέβελντ) Κανού (69΄ Μαργκάσα) Αλεξ (87΄ Κατσαντώνης) Χριστοφή, Τζαρσίνιο (61΄ Γκοζάλες) Ντάρμπισαϊαρ

ΌΦΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Παναγή, Δημητρίου (75′ Τζαΐλσον), Μαργκάσα, Φαμπρίσιο, Γουίλιαμ (68′ Κατελάρης), Μαντούρο (75′ Μπρέβελντ), Κανού, Χριστοφή, Γκονζάλες, Τζαρσίνιο (65′ Σοάρες), Νταρμπισάιρ

Καρμιώτισσα – ΟΜΟΝΟΙΑ

Φελτχούιζεν (46′ Α.Αντωνίου), Τζαΐλσον (84′ Κακουλλής), Εκίθα, Φραγκέσκου, Καντέ (84′ Ιακώβου), Τζιωνής, Μπρέβελντ, Κλαρκ (67′ Κακουλλής), Φιλιώτης, Παναγή (46′ Σ.Χριστοφόρου), Κατσαντώνης (84′ Ποντικού)