Home TOP NEWS Ανεξήγητο: Δεν είναι αυτή ομάδα του Πάμπου

Ανεξήγητο: Δεν είναι αυτή ομάδα του Πάμπου

 


Ο πρότερος του βίος στο κυπριακό πρωτάθλημα αποτέλεσε το «διαβατήριο» για την πιο μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πρόσληψη του στον πάγκο τής επανέφερε (δικαιολογημένα) τον ενθουσιασμό και «γέννησε» υπέρμετρη -σε κάποια σημεία- αισιοδοξία. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έμοιαζε με τον ιδανικό καπετάνιο για να κυβερνήσει το υπερωκεάνιο που λέγεται «ΟΜΟΝΟΙΑ». Δεν έχει αποτύχει… Ακόμη 6 παιχνίδια έδωσε όλα και όλα το «τριφύλλι». Εδώ άντεξαν ή μάλλον επιβίωσαν πολύ χειρότεροι και ας λένε άλλα οι αριθμοί. Επιμένω πως πολύ λίγοι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι δεν έχουν «βγει». Οι πλείστοι είναι μία χαρά ή τουλάχιστον σκαλιά ανώτεροι από τους προηγούμενους…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ / goal.philenews.com

Απλά, η εικόνα που εξέπεμψε η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πλείστα παιχνίδια της, ως τώρα, δεν θύμισε σε τίποτα τη φιλοσοφία που «κουβαλούσε» τόσα χρόνια ο προπονητής της. Δηλαδή; Μα τσιμεντένια μέχρι… αηδίας ανασταλτική λειτουργία, υπέρμετρο πάθος, απέχθεια στη λέξη «ήττα» και φυσικά νίκες. Νίκες έστω και με… μισό μηδέν. Αυτές, στο τέλος της ημέρας, κερδίζουν χρόνο, αυτές κρατούν τον κόσμο κοντά, αυτές δίνουν βαθμούς. Στη ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται (από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια) πως ο ίδιος ο Πάμπος έβαλε… τρικλοποδιά στον εαυτό του και πρόδωσε τη δική του πετυχημένη φιλοσοφία.

Στο ένα παιχνίδι φτιάχνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά δέχεται ένα αστείο γκολ και χάνει βαθμούς. Στο άλλο ισοφαρίζει νωρίς και τελικά δέχεται την ήττα δύο επιθέσεις του αντιπάλου, από δύο ποδοσφαιριστές που μόλις είχαν περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή! Ακόμη και στο επιβλητικό 5-2 επί της ΑΕΚ, υπήρχαν περιπτώσεις που η άμυνα… έμπαζε. Και φτάσαμε στο χθες όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Νωθρή, ασύνδετη, άχρωμη, χωρίς την παραμικρή διάθεση να δημιουργήσει παιχνίδι και ενίοτε… καμινάδες από την άμυνα της. Χρειάστηκε ένα μισάωρο μέχρι να συνέλθει από το γκολ του Ερμή.

Παρασύρθηκε στο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, δεν… ανταπέδωσε με πάθος και δύναμη και αφού ο Ντάρμπισαϊρ έχασε ΤΗΝ ευκαιρία, το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Ακόμη και έτσι είχε μπροστά της άλλα 30 λεπτά. Όμως και πάλι τίποτε. Ούτε μία αντίδραση, μία φάση, μία ατομική ενέργεια. Ανεξήγητη αντίδραση για ομάδα που κουμαντάρει ο Πάμπος. Υπάρχει πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία είναι φανερό. Χρειάζεται άμεσο ανακάτεμα της τράπουλας γιατί κάποιοι παίχτες ακόμη δεν έχουν καταλάβει που ήρθαν. Η σεζόν δεν χάθηκε, αλλά αν δεν αλλάξει κάτι… χθες, ίσως χαθεί σε 1-2 εβδομάδες.