Home TOP NEWS Δεν αρκεί να δίνει “απαντήσεις”

Δεν αρκεί να δίνει “απαντήσεις”

 


“Με την ΑΕΛ, έχει την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις”, διαβάσαμε κάπου μετά την ήττα από τον Ερμή. Σίγουρα η νίκη το Σάββατο είναι επιτακτική κι αν έρθει καλοδεχούμενη. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε όμως πως δεν αρκεί να “δίνει απαντήσεις” η ΟΜΟΝΟΙΑ. Τέτοιες έδωσε και κόντρα στην ΑΕΚ άλλωστε, όταν κέρδισε 5-2 προερχόμενη από ήττα κόντρα στην Πάφο. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες με Αλκή και Ολυμπιακό και ήττα από τον Ερμή. Τι να τις κάνω λοιπόν τις απαντήσεις;

Μια ομάδα που λέει πως στοχεύει ψηλά, οφείλει να κερδίζει κάθε εβδομάδα και όχι μόνο όταν είναι πληγωμένος ο ποδοσφαιρικός εγωισμός της. Οφείλει να αντιλαμβάνεται πως κάθε βαθμός είναι σημαντικός και κάθε παιχνίδι δίνει τρεις τέτοιους. Είτε είναι ντέρμπι, είτε είναι παιχνίδι “απαντήσεων”, είτε με τον ουραγό. Δεν μπορούμε άλλο να ζούμε για τα δράματα και τα πολεμικά παιχνίδια. Και είναι και αυτό άλλο ένα αποτέλεσμα των πληγμάτων που δέχθηκε η νοοτροπία μας.

Οι μεγάλες ομάδες δεν διαλέγουν παιχνίδια, τα κερδίζουν όλα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ναι πρέπει να κερδίσει την ΑΕΛ. Πρέπει όμως μετά να κολλήσει άλλα δυο τρίποντα με Άρη και Ανόρθωση. Όχι για να δώσει απαντήσεις, αλλά γιατί έχει φιλοδοξίες. Δεν αρκεί να τις διαλαλείς, πρέπει και να τις υποστηρίζεις με πράξεις.