Home TOP NEWS Ράφα Λόπες: “Εδώ, νιώθουμε σαν παίκτες”

Ράφα Λόπες: “Εδώ, νιώθουμε σαν παίκτες”

 


Η Πορτογαλική εφημερίδα “Jornal de Notícias” κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στους Πορτογάλους που είναι στο εξωτερικό και αφιερώνει μία στήλη στο δικό μας Ράφα Λόπες και στην οικογένεια του.

Ο επιθετικός του τριφυλλιού μιλάει για τη ζωή στην Κύπρο, για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο καθώς και για το πρώτο του αιώνιο ντέρμπι.

«Ο καιρός είναι θεαματικός. Η γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο, διότι όλοι, ακόμα και οι ηλικιωμένοι, μιλούν αγγλικά… ήταν πολύ εύκολο να προσαρμοστώ. Η δυσκολία ήταν να προσαρμοστώ στην οδήγηση στα αριστερά [γέλια]… Αρχικά, είχα λίγη σύγχυση. Ήταν παράξενο, αλλά τώρα συνήθισα. Υπάρχει παραλία και απέχει μόλις 20 λεπτά από τη Λευκωσία», λέει για τον καιρό και τις συνθήκες στην Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος των ρωτάει για το φαγητό. Ο Ράφα φαίνεται πως άλλαξε διατροφικές συνήθειες στην Κύπρο. «Προσπαθώ να το αποφύγω, αλλά εξακολουθώ να τρω περισσότερο χοιρινό κρέας από ότι έτρωγα στην Πορτογαλία. Ο λόγος είναι διότι οι τιμές είναι λίγο παράλογες. Το κρέας που έτρωγα Πορτογαλία κοστίζει 40 ευρώ ανά κιλό εδώ».

Οι ερωτήσεις πάνε πλέον στο ποδόσφαιρο με τον Ράφα να λέει πως η όλη ατμόσφαιρα τον κάνει να νιώθει περισσότερο ποδοσφαιριστής. «Οι οπαδοί είναι φανταστικοί, ούτε συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει με τους περισσότερους συλλόγους στην Πορτογαλία. Μιλάμε για έναν μέσο όρο 11.000 ατόμων στο γήπεδο, εκτός από το περιβάλλον που δημιουργούν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εδώ, νιώθουμε σαν παίκτες», λέει ο Ράφα.

Ο δημοσιογράφος ακολούθως τον ρωτάει για το πρώτο του αιώνιο ντέρμπι και το τι νέο συνάντησε. «Ξεκίνησε δέκα λεπτά αργότερα εξαιτίας των πυρσών και του καπνού. Μετά το παιχνίδι, είδα συμπλοκές με τον διαιτητή. Ανησυχούσα, αλλά μου είπαν ότι ήταν φυσιολογικό», δηλώνει ο Ράφα.

Στη μίνι συνέντευξη γίνεται αναφορά και στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή (σχετική φωτογραφία).